5 beste houten honkbalknuppels - juli 2023 - BestReviews (2023)

Houten honkbalknuppels zijn een traditioneel type knuppel. Als je naar Major League Baseball kijkt, gebruiken alle spelers een houten knuppel, volgens de regels van de professionalbasketbal, en dat doen ze al meer dan een eeuw.

Maar voor de meeste jeugd-, middelbare school- en universiteitscompetities gebruiken spelers composietmaterialen of aluminium knuppels. Deze bats zijn minder duur dan houten bats en gaan langer mee, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor jongere spelers.

Toch hebben houten knuppels hun plaats in het amateurhonkbal. Sommige teams spelen speciale spellen of toernooien waarbij houten knuppels vereist zijn. Sommige amateurcompetities gebruiken zelfs de hele tijd houten knuppels.

Als je een houten knuppel nodig hebt voor deze speciale gelegenheden of voor je specifieke competitie, zijn er meerdere maten en materialen beschikbaar voor slagmensen van alle lengtes en lichaamsbouw. Het kan veel zijn om in je op te nemen, maar we zijn op het bord gestapt en hebben de belangrijkste informatie verzameld die je nodig hebt om de houten knuppel te kiezen die bij je past.

5 beste houten honkbalknuppels - juli 2023 - BestReviews (1) 5 beste houten honkbalknuppels - juli 2023 - BestReviews (2)

Sla voor het beste resultaat op de honkbal met de "sweet spot" van een houten vleermuisloop, die ongeveer vijf centimeter van het uiteinde van de knuppel begint en ongeveer zes centimeter lang is.

Belangrijkste overwegingen

Zoals bij elkehonkbalknuppel, is het belangrijk om een ​​houten honkbalknuppel te kiezen die geschikt is voor de leeftijd en grootte van de speler die hem gaat gebruiken. Kies een vleermuis die te zwaar en te lang is, en de speler zal niet de juiste vleermuissnelheid genereren. Kies een vleermuis die te licht en te kort is, en je genereert niet de kracht die je wilt.

(Video) WOOD BAT PRICE COMPARISON | $50 vs. $150 vs. $200 vs. $300

Elke speler is een beetje anders in vaardigheidsniveau en kracht. We hebben hier enkele specificaties opgesomd om je te helpen de juiste lengte van een houten knuppel als uitgangspunt te bepalen, gebaseerd op de grootte van de speler. Je kunt dan een paar verschillende gewichten testen.

Hoogte van minder dan 5 voet

 • Minder dan 90 pond: vleermuis van 28 tot 29 inch
 • 90 tot 130 pond: vleermuis van 29 tot 30 inch
 • Meer dan 130 pond: vleermuis van 30 tot 31 inch

Hoogte van 5 voet tot 5,5 voet

 • Minder dan 110 pond: vleermuis van 30 tot 31 inch
 • 110 tot 150 pond: vleermuis van 31 tot 32 inch
 • Meer dan 150 pond: vleermuis van 32 tot 33 inch

Hoogte van 5,5 tot 6 voet

 • Minder dan 130 pond: vleermuis van 31 tot 32,5 inch
 • 130 tot 170 pond: vleermuis van 32 tot 33 inch
 • Meer dan 170 pond: vleermuis van 32,5 tot 33,5 inch

Hoogte van meer dan 6 voet

 • Minder dan 140 pond: vleermuis van 32 tot 33,5 inch
 • 140 tot 180 pond: vleermuis van 32,5 tot 34 inch
 • Meer dan 180 pond: vleermuis van 33 tot 34,5 inch

Als je normaal gesproken een bat van composiet of aluminium gebruikt, moet je beginnen met dezelfde lengte en hetzelfde gewicht als een houten bat.

Wist je dat?

De prijzen van es-honkbalknuppels kunnen de komende jaren stijgen, omdat de beschikbaarheid van essen afneemt als gevolg van wijdverbreide insectenvernietiging.

PERSONEEL

Beste recensies

Functies

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor een houten honkbalknuppel.

(Video) MARUCCI Wood Bat Showdown | AP5 vs. vs. LINDY12 vs. AM22 vs. "Bringer of Rain"

Gewicht laten vallen

Net als bij een composiet of aluminium knuppel, vindt u een gewichtsnummer dat op de houten honkbalknuppel is gestempeld. Dit getal verwijst naar de lengte (inch) afgetrokken van het gewicht (ounces). Dit resulteert vaak in een negatief getal. Een 32-inch, 29-ounce vleermuis zou een minus-3 valgewicht hebben. Het valgewicht voor een houten vleermuis is meestal min-2 tot min-3 voor een vleermuis voor volwassenen. Houten vleermuizen voor jongeren kunnen een valgewicht hebben van slechts min-8, hoewel min-4 of min-5 vleermuizen vaker voorkomen.

Materialen

Houten vleermuizen worden meestal gefreesd uit esdoorn, es of berk. Af en toe vind je een bamboehouten knuppel of een composiethouten knuppel, maar dit zijn vaak tweedelige knuppels. Knuppels die uit meer dan één stuk hout zijn gemaakt, zijn niet altijd toegestaan ​​in competities of toernooien.

Hier zijn enkele positieve en negatieve punten voor elk van de drie belangrijkste soorten houten honkbalknuppels.

 • As:Ash levert een grotere sweetspot dan andere materialen voor vleermuizen. Het voorkomt breken wanneer de speler ballen raakt aan het einde van de knuppel. Het is echter zwakker dan ander batmateriaal als de bal wordt geraakt met het label of in de buurt van het handvat.
 • Esdoorn:Esdoornhout is harder dan zowel berken als essen, dus het levert iets meer kracht als het op de juiste manier wordt geraakt. Het is bestand tegen ballen die van het handvat worden geslagen zonder beter te breken dan as. Het heeft echter geen hoog prestatieniveau met ballen van het einde van de knuppel.
 • Berk:Berk heeft enkele van de voordelen van zowel es als esdoorn. Het is harder dan as, maar niet zo hard als esdoorn. Het voorkomt beter breken met ballen die bij het handvat worden geslagen dan as, maar niet zo goed als esdoorn. Het overleeft beter op ballen die tegen het einde worden geslagen dan esdoorn, maar niet zo goed als as.

5 beste houten honkbalknuppels - juli 2023 - BestReviews (5) 5 beste houten honkbalknuppels - juli 2023 - BestReviews (6)

Wist je dat?

Wanneer een houten honkbalknuppel breekt, kan deze in meerdere stukken en splinters uiteenspatten, wat gevaarlijk kan zijn voor verdedigende spelers.

PERSONEEL

Beste recensies

(Video) ASH vs MAPLE vs BIRCH - Which is better? Wood Baseball Bat Reviews

Houten honkbalknuppel prijzen

Houten honkbalknuppels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan prijsklassen. De minst dure houten vleermuizen kosten $ 20 tot $ 40. Deze zijn bedoeld voor jonge spelers, maar zijn mogelijk niet bestand tegen herhaald gebruik.

Houten vleermuizen uit het middensegment kosten $ 40 tot $ 75. Deze zijn goed voor halfgevorderde spelers die voor het eerst houten knuppels willen proberen. Ze zijn niet helemaal van professioneel niveau, maar ze zijn geschikt voor het spelen van games voor oudere kinderen en volwassenen. Fungo vleermuizen vallen vaak in deze prijsklasse.

Een houten honkbalknuppel op pro-niveau kost tussen de $ 75 en $ 250. Dit zijn houten vleermuizen van de hoogste kwaliteit, die een lange levensduur en kracht leveren - zolang je ze op de juiste manier gebruikt en verzorgt.

5 beste houten honkbalknuppels - juli 2023 - BestReviews (7) 5 beste houten honkbalknuppels - juli 2023 - BestReviews (8)

Wist je dat?

Sommige fabrikanten verkopen vleermuizen van composiethout, die uit twee delen bestaan. Deze vleermuizen zijn echter niet legaal voor gebruik in sommige houtknuppelcompetities.

PERSONEEL

Beste recensies

Tips

 • Vermijd overmatig vocht.Probeer de knuppel zo droog mogelijk te houden, vooral als hij opgeborgen is. Hoge luchtvochtigheid kan na verloop van tijd problemen veroorzaken voor de vleermuis. Bewaar de vleermuis binnenshuis of in een garage met temperatuurregeling om overmatige blootstelling aan vocht te voorkomen.
 • Vermijd extreme temperatuurschommelingen.Bewaar de vleermuis niet op een plek waar hij wordt blootgesteld aan direct zonlicht of overmatige hitte. Vermijd, indien mogelijk, batting-oefeningen wanneer de temperaturen extreem laag zijn.
 • Berg de vleermuis rechtop op.Plaats de vleermuis niet horizontaal in een tas, maar bewaar hem verticaal. Idealiter hangt het aan het handvat aan een haak of frame, zodat er lucht omheen kan stromen.
 • Plaats geen andere items bovenop de knuppel.Als de vleermuis in een zak zit, houd je spijkers er dan uit de buurt, zodat ze de vleermuis niet uithollen. Leg geen zware voorwerpen op de knuppel, dit kan de knuppel na verloop van tijd verzwakken.
 • Sla er niet mee op de grond.Ook al is uithalen frustrerend, sla de knuppel niet boos op de grond. Dit kan de levensduur van een vleermuis verkorten.
 • Overdrijf de slagoefening niet.Om de knuppel te behouden, beperk je het aantal zwaaibewegingen dat je ermee maakt tijdens het slaan. Gebruik het alleen om actueel te rakenhonkballen. Gebruik ook niet je houten knuppel om de harde rubberen ballen van een automatische werpmachine te raken. Ze zullen de vleermuis beschadigen.

Andere producten die we hebben overwogen

We verwachten dat de meerderheid van de mensen een geweldige houten honkbalknuppel tussen onze uitgelichte favorieten zal vinden, maar als je meer opties wilt, hebben we hier enkele overwogen. Voor een goedkope houten knuppel gericht op jonge spelers, houden we van deLouisville Slugger jeugd 125 esdoorn vleermuis.

Als je het idee leuk vindt om een ​​composiethouten knuppel te gebruiken, is een van de beste presteerders deDeMarini DI13 Pro bat van esdoornhoutcomposiet, maar het is duur.

Voor een extreem harde esdoornknuppel die veel kracht heeft tegen een redelijke prijs, is deMizuno Esdoorn Elite MZM 243 Batlevert.

Als je de voorkeur geeft aan as, houden we van de slim geprijsdeEaston Pro 110 Honkbalknuppel van essenhout.

5 beste houten honkbalknuppels - juli 2023 - BestReviews (9) 5 beste houten honkbalknuppels - juli 2023 - BestReviews (10)

Als je een houten knuppel wilt gebruiken tijdens het slaan, overweeg dan om een ​​gebruikte houten honkbalknuppel aan te schaffen die overeenkomt met de lengte en het gewicht van de houten knuppel die je tijdens games wilt gebruiken.

FAQ

V. Hebben houten vleermuizen eigenlijk een sterke kant?
A.
Ja. Zoek naar het label van de vleermuis, de naam van de fabrikant of het logo op de loop. Dit label moet naar boven of naar beneden wijzen als je contact maakt met de bal. Als je de knuppel in deze positie hebt, zorg je ervoor dat je de bal raakt met het sterkste deel van de houtnerf in de knuppel. Als je de bal raakt met het labelgedeelte van de knuppel, loop je het risico deze te breken.

V. Waarom zijn de uiteinden van sommige houten vleermuizen uitgehold?
A.
Dit wordt cuppen genoemd. Een holle vleermuis heeft een klein gebied dat uit het uiteinde van de vleermuis is gesneden, meestal 1,5 of 2 inch in diameter en een fractie van een inch diep. Dit vermindert het gewicht van de knuppel enigszins en verplaatst de sweet spot tot een centimeter dichter bij het handvat. Als je een bal raakt aan het einde van een holle houten knuppel, zal de knuppel echter vatbaar zijn voor breken. Het is een afweging.

V. Moet ik de knuppel regelmatig schoonmaken?
A.
Niet noodzakelijk. Je wilt al het vuil of vocht met een handdoek wegvegen, maar je hoeft de knuppel niet echt regelmatig schoon te maken. Sommige spelers hebben een heel fijn schuurpapier bij zich om de plekken waar de naden van de bal sporen achterlaten op het hout lichtjes te schuren.

V. Zou het overstappen op een houten knuppel mijn kind helpen verbeteren?
A.
Een bat van composietmateriaal of aluminium heeft een grotere sweetspot dan een houten bat. Dit betekent dat ballen die bij het handvat of bij het uiteinde van de knuppel worden geraakt met een aluminium knuppel, kunnen resulteren in een slag. Een bal die met een houten knuppel op een vergelijkbare plek wordt geslagen, kan breken. Door af en toe houten knuppels te gebruiken, kunnen spelers voelen wanneer ze de goede plek op de knuppel missen, wat hen kan helpen een beter zwaaipad te ontwikkelen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated: 09/28/2023

Views: 5399

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.