Astros Even Series als Jose Altuve uit zijn funk breekt (2024)

Advertentie

OVERSLAAN ADVERTENTIE

Gesteund door

OVERSLAAN ADVERTENTIE

Astros 5, Phillies 2 | World Series gelijk, 1-1

Houston zette de toon tegen Philadelphia met drie opeenvolgende treffers om Game 2 te starten, waardoor Framber Valdez en de Astros-bullpen alle steun kregen die ze nodig hadden voor een grote overwinning thuis.

Astros Even Series als Jose Altuve uit zijn funk breekt (1)

Astros Even Series als Jose Altuve uit zijn funk breekt (2)

DoorScott Miller

HOUSTON — De Philadelphia Phillies hebben vrijdag tijdens de opener van de World Series scherp laten weten dat ze hier zijn voor veel meer dan louter sierredenen.

Houston, dat als grote favoriet binnenkwam en eerder niets had meegemaakt dat het dit 'postseason' niet aankon, nam er nota van. Toen kwamen de Astros in Game 2 eruit en zagen eruit als een team dat een lange nacht had nagedacht over hoe ze dingen konden laten ontsnappen in Game 1, en besloten dat ze het niet nog een keer zouden laten gebeuren.

De Astros werkten snel, agressief en resoluut en scoorden drie runs in de eerste inning op zaterdagavond, schijnbaar voordat de laatste noten van het volkslied waren gezongen. Phillies-starter Zack Wheeler was nog maar net klaar met het strikken van de veters in zijn schoenplaatjes of Jose Altuve, Jeremy Peña en Yordan Alvarez brachten hem uit balans en de Astros waren hard op weg om een ​​5-2 overwinning op de avond van de serie binnen te halen.

Nu, dankzij dat en de oogverblindende zes en een derde innings van Framber Valdez, verschuift de locatie terug naar Philadelphia voor Game 3 op maandagavond met een heel andere toon.

"Dit team heeft een kort geheugen voor slechte gebeurtenissen en slechte wedstrijden", zei Houston-manager Dusty Baker. "Je kunt gisteren niet in vandaag brengen, anders gaat het door."

Dat deden ze niet, en dat gebeurde ook niet.

De Astros werden het eerste team in de geschiedenis van de World Series dat een wedstrijd begon met drie opeenvolgende extra honkslagen. Daarbij leek het alsof ze gewoon niet konden wachten om de herinnering aan de voorsprong van vijf punten die ze binnenbliezen uit te wissen.hun 6-5, 10-inning Game 1 verlies.

Afbeelding

Altuve, de inzakkende openingsman van het team, scheurde de eerste worp van de wedstrijd, een zinklood met een snelheid van 96 mijl per uur, in de linkerveldhoek voor een tweehonkslag.

Omhoog stapte Peña, de rookie shortstop van het team, die de tweede worp van de wedstrijd sloeg, een 82-m.p.h. curveball, naar links voor nog een dubbel.

Toen kwam Alvarez, de machtige aangewezen slagman van het team, wiens plaatoptreden in vergelijking een eeuwigheid leek te duren. Hij maakte een fout op Wheeler's eerste worp, een snelheid van 96 mph. fastball, en scheurde toen in de tweede worp, een 92-m.p.h. schuifregelaar, die hem op dezelfde manier boorde als Altuve en Peña, naar links voor een derde opeenvolgende dubbel.

"En ik trok eigenlijk voor een vierde", zei Baker over de drie dubbels. “Probeer zoveel mogelijk punten te scoren. Omdat je weet dat Wheeler een van de hardere jongens in het honkbal is.

Dus voor degenen die thuis scoorden, twee worpen in de tweede helft van de eerste inning, stonden de Astros met 1-0 voor. Vier worpen in, ze stonden voor met 2-0.

De Astros wisten dat Wheeler een harde cutter en een harde fastball heeft, "dus we hebben echt hard geslagen", zei outfielder Chas McCormick over de aanpak van zijn team. "We gingen niet op zachte dingen zitten."

Hoewel Wheeler laat in het seizoen een maand miste met tendinitis in zijn onderarm, was hij dit 'postseason' fantastisch geweest. Hij won 11⅓ opeenvolgende puntloze innings om zijn playoff-run te beginnen, die, gecombineerd met een puntloze streak om het reguliere seizoen af ​​​​te sluiten, zich uitstrekte tot 19⅓ puntloze innings.

Afbeelding

Zijn 1.78 E.R.A. dit 'postseason' dat de start van zaterdag ingaat, gerangschikt als de op twee na beste ooit door een Phillies-werper met minimaal 20 innings gegooid in een enkel 'postseason', achter Steve Carlton's 1.33 (1983) en Cliff Lee's 1.56 (2009). En zijn 0,51 WHIP (vier wijd plus treffers gedeeld door gegooide innings; in wezen, hoeveel honklopers een werper per inning toestaat) was veruit de laagste ooit door een werper tijdens zijn eerste vier starts van een enkel 'postseason'.

Toch dreigden de Astros met een whiplash, ze begonnen zo snel.

Hun derde punt in de eerste inning kwam tot stand door pure agressiviteit. Alvarez tikte en schoof op naar het derde honk op een vangbal van Kyle Tucker naar het midden. De bal was ondiep genoeg om er een riskante beslissing van te maken, maar de worp van Phillies-middenvelder Matt Vierling was sterk en breed en Alvarez was veilig. Het loonde enorm toen de volgende slagman, Yuli Gurriel, wat een inning-afsluitende grondbal had moeten zijn, naar korte stop sloeg. Maar Edmundo Sosa, de doorgaans zelfzekere infielder van Philadelphia, stuiterde de aangooi langs Rhys Hoskins op het eerste honk en Alvarez kwam over de plaat, waardoor het 3-0 werd.

Binnen dat alles was het hoofdnieuws van de avond voor de Astros de ontsnapping van hun tweede honkman. Altuve, die in zijn 88e 'postseason'-wedstrijd speelde, was deze maand ongewoon stil geweest. Hij sloeg 4 voor 37 (.108) zonder homers en slechts één extra-base hit (een tweehonkslag).

Dat Houston elk van zijn eerste zeven 'postseason'-wedstrijden won, ondanks het stilzwijgen van de openingsslagman, is een eerbetoon aan de machtige Astros. Maar op basis van zijn verleden weten ze allemaal dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Altuve begint toe te slaan, en als dat gebeurt, maakt dat het leven voor hen allemaal gemakkelijker.

Met een tweehonkslag en twee honkslagen in Game 2 verhoogde Altuve de verwachting van zijn teamgenoten alleen maar.

"Als je Altuve vanavond met drie treffers ziet, gaat hij nu misschien helemaal los", zei McCormick. "Niet om hem onder druk te zetten of zo, maar het zou iets anders zijn als hij eraf zou kunnen gaan."

Derde honkman Alex Bregman, die een two-run homer sloeg in de vijfde inning, gooide ook een blijk van vertrouwen in de richting van Altuve.

"Ik heb het gevoel dat hij elke dag dezelfde man is", zei Bregman. “Hij komt opgewonden naar het park en is klaar om te strijden. Hij is een ongelooflijke leider en geeft ons echt vertrouwen als team."

Altuve was duidelijk gefrustreerd. Toen hij een hoge vangbal naar het middenveld gooide in de negende inning van Game 1 met twee uit en de stand gelijk, 5-5, sloeg hij zijn knuppel tegen de grond en rende het grootste deel van de weg naar het eerste honk. Toen de bal netjes in een soort Bermudadriehoek in het outfield viel voor een honkslag, was het duidelijk dat hij het tweede honk had kunnen bereiken als hij hard had gelopen. In plaats daarvan stal hij het tweede honk en een slagman later maakte Phillies outfielder Nick Castellanoshet spel van het spelop een Peña vliegbal. Het was een rennende en duikende vangst die de Phillies op weg zette om te winnen.

Afbeelding

Altuve toont zelden frustratie, maar toen deed hij dat wel, wat Baker voor Game 2 toesprak.

"Ik bedoel, hij kan niet blij zijn, maar hij is blij dat we winnen", zei Baker. “Hij is mentaal misschien wel de sterkste kerel in dit gebouw. Hij heeft waarschijnlijk het grootste deel van zijn leven moeten zijn. Dus ik weet gewoon dat hij nu elk moment één hit verwijderd is van een hot streak.

Die hit kwam op de eerste worp van Game 2, daarna kwamen er nog twee - waaronder één honkslag op een schommel op een worp op ooghoogte. Dat verlichtte de stemming en Altuve lachte zichtbaar.

"Zijn staat van dienst spreekt voor zich", zei Baker na afloop. 'Ik bedoel, hij zwaaide de knuppel geweldig vandaag. Het was een goed gevoel om hem te laten beginnen zoals hij het hele jaar in de eerste inning heeft gedaan. Jongen, het was geweldig om te zien.”

Altuve zei dat hij tijdens deze langdurige inzinking in oktober fasen heeft doorgemaakt. Vroeg sloeg hij meer en bestudeerde hij meer video. Toen dat niet werkte, zei hij, begon hij "steeds minder" te slaan.

"Dus ik denk dat de laatste tijd, hoe minder ik aan mijn hoofd krijg, het beter zal worden," zei Altuve. ‘Probeer dus gewoon alles te vereenvoudigen.’

Wat hun vreugde in Game 2 nog groter maakte, was nog een van wat een typisch vintage optreden van Valdez is geworden. De linkshandige die 25 keer achter elkaar vuurde, start van 25 april tot en met 18 september dit jaar om een ​​M.L.B. record voor een enkel seizoen was meestal onaantastbaar in Game 2.

Valdez was zelfs al vroeg zo sterk dat van zijn eerste zes strikeouts er vier op 0 en 2 curveballs kwamen. En in de vierde inning stapte Bryce Harper tweemaal uit de zestien met twee slagen in een duidelijke poging het ritme van Valdez te verstoren.

Het werkte niet. Valdez nam niet eens de moeite om van het rubber af te stappen. Hij wachtte gewoon geduldig terwijl de uitverkochte menigte van 42.926 luid joelde, en toen sloeg hij Harper uit met een coole snelheid van 80 mph. kromme.

Hij had het boegeroep omgezet in gejuich, en van de ene op de andere dag veranderde de boze blik van de Astros in een glimlach.

Nu keren de Phillies terug naar huis op exact dezelfde plek die ze gebruikten als springplank voor succes in zowel de divisiereeksen als N.L.C.S., zelfs voor één wedstrijd per stuk.

“Het voelt vertrouwd, toch?” zei eerste honkman Rhys Hoskins. "Ja, we zijn teleurgesteld over het verlies van vanavond, maar we zijn hier eerder geweest."

David Waldstein droeg bij aan rapportage.

Advertentie

OVERSLAAN ADVERTENTIE

Astros Even Series als Jose Altuve uit zijn funk breekt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6137

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.