Composiet, aluminium, hybride of houten knuppel | BatDigest. com (2024)

Als u beslist welk type vleermuis u wilt kopen, moet het volgende informatief zijn. De verschillen tussen een composiet-, aluminium-, hybride- en houten knuppel zijn misschien onduidelijk, maar het volgende maakt het eenvoudiger. We vergelijken elk type vleermuis met de andere drie. Hieronder hebben we ook enkele algemene aanbevelingen voor collegiale, middelbare school- en kleine competitiespelers.Composiet, aluminium, hybride of houten knuppel | BatDigest. com (1)

Composiet versus aluminium versus hybride versus houten vleermuis Inhoudsopgave

[toc]

Composiet versus. De rest (aluminium, hout, hybride)

Als we spreken van composiet vleermuizen, bedoelen we vleermuizen die een composiet loop hebben. Sommige vleermuizen hebben een composiet handvat en een aluminium vat, maar die vleermuizen worden "hybriden" genoemd, geen composieten. Vleermuizen met een loop van composiet kunnen uit één stuk materiaal bestaan ​​(composiet uit één stuk genoemd) of uit twee delen bestaan, waarbij zowel het handvat als de loop zijn gemaakt van composietmateriaal en aan elkaar zijn hersteld door een of ander verbindingsproces.

Composiet is over het algemeen een verfijnde kunststof gemaakt van koolstofmaterialen. Deze 'koolstofvezels', zoals ze vaak worden genoemd, kunnen worden gevormd om een ​​knuppel verschillende nuttige eigenschappen te geven, zoals gewicht, kracht en pop. Het is redelijk, hoewel ongebruikelijk, om composietvleermuizen plastic vleermuizen te noemen.

Top 8 samengestelde vleermuisfeiten

  1. Samengestelde loopvleermuizen kosten bijna altijd meer dan de rest.
  2. Samengestelde vleermuizen (zoals hout) zullen barsten bij het breken. Aluminium vleermuizen deuken.
  3. Composiet vleermuizen hebben de neiging om een ​​betere duurzaamheid te hebben dan hout. Maar niet zo duurzaam als aluminium.
  4. Vleermuizen met een loop van composiet kunnen uit één stuk of uit twee delen bestaan.
  5. Samengestelde vleermuizen kunnen, en hebben over het algemeen, een lager zwaaigewicht dan aluminium of hout.
  6. Samengestelde vleermuizen kunnen, en hebben meestal, een grotere loop dan andere soorten lopen.
  7. Samengestelde vleermuizen hebben meestal een inloopperiode van enkele honderden treffers nodig.
  8. Na verloop van tijd kunnen composietvleermuizen het trampoline-effect vergroten. Vandaar de noodzaak om ze in te werken.

Samengestelde voorbeelden

Aluminium uit één stuk versus. De rest (composiet, hout, hybride)

Composiet, aluminium, hybride of houten knuppel | BatDigest. com (2)

Aluminium vleermuizen uit één stuk zijn precies zoals ze klinken: een vleermuis in de vorm van een enkel stuk aluminium. Fabrikanten zijn geneigd om verschillende elementen, in kleine hoeveelheden, in het aluminium te stoppen om het verbeterde eigenschappen zoals duurzaamheid te geven. Deze additieven in het aluminium zijn de reden waarom we naar het aluminium verwijzen als 'aluminiumlegeringen'.

Top 9 feiten over aluminium vleermuizen

  1. Aluminium vleermuizen zijn bijna altijd goedkoper dan andere soorten vleermuizen.
  2. Fabrikanten voegen elementen toe aan hun aluminiummengsel om een ​​aluminiumlegering te creëren.
  3. Alle legeringen en hun additieven zijn niet gelijk gemaakt. Vandaar de prijsverschillen tussen aluminium batjes.
  4. Voor vleermuizen met een lichtmetalen loop is GEEN inloopperiode vereist. Ze zijn, zoals vaak wordt gezegd, "heet uit de verpakking".
  5. Lichtmetalen knuppels zijn over het algemeen zwaarder om te zwaaien dan composiet.
  6. Lichtmetalen knuppels uit één stuk hebben de neiging om stijver aan te voelen, vergelijkbaar met hout, door contact.
  7. Lichtmetalen vleermuizen hebben meestal een kleinere loop dan composiet.
  8. Lichtmetalen knuppels breken door deuken, niet door te barsten. Kleine deuken kunnen worden gevonden door met uw hand en vingers over het gevoel van de vleermuis te wrijven voor inconsistenties.
  9. De meeste fabrikanten raden aan om te gebruikenaluminium vleermuizen bij koud weer. Zie hier die lange redenering.

AluminiumVoorbeelden

Hout versus De rest (composiet, aluminium, hybride)

In termen van wat Major League Baseball toestaat, zijn alleen Birch-, Ash- en Maple-vleermuizen toegestaan ​​op de plaat. Die houtsoorten kunnen de juiste nerfstructuur en hardheid hebben om geen gevaarlijke situaties te creëren. Berken- en esdoornvleermuizen hebben een inktdot-test nodig om de rechtheid van het graan te meten en zonder die test zijn ze niet legaal om mee te spelen.

Top 8 feiten over houtvleermuizen

  1. Houten vleermuizen zijn meestal goedkoper per vleermuis. Toch zijn er gedurende een seizoen meer houten vleermuizen nodig omdat ze vaker breken.
  2. De sweetspot van een houten knuppel, hoewel meestal vrij kleiner dan composiet of legering, kan net zo goed presteren als een .50 BBCOR-gecertificeerde knuppel.
  3. Houten vleermuizen zijn zwaarder en daarom moeilijker te zwaaien in vergelijking met aluminium en composiet.
  4. Houten vleermuisdruppels zijn zelden groter dan een 6. De meeste vallen binnen 2 of 3.
  5. De uiteinden van de houten knuppels zijn gecupt om het zwaaigewicht te verminderen. Sommige jonge houten vleermuizen hebben enorme gaten geboord.
  6. Houten vleermuizen moeten tegen de nerf worden geslagen voor maximale prestaties, anders lopen ze het risico te breken. Dit wordt meestal gedaan door ervoor te zorgen dat het label van de knuppel bij contact omhoog is.
  7. Er zijn veel meer houtvleermuisbedrijven dan iemand gewoonlijk denkt.
  8. Een groot verschil tussen dezelfde boomsoort houtvleermuizen is of de houten knuppel is gezaagd of gespleten. In theorie heeft gespleten hout de neiging sterker te zijn omdat hout langs de sterkste nerven splijt.

Houten voorbeelden

Hybride versus de rest (composiet, aluminium, hout)

Vleermuizen worden als hybride beschouwd als ze een handgreep van composiet en een vat van aluminiumlegering hebben. De algemene bedoeling is om de voordelen van de licht zwaaiende composietvleermuis te combineren met de duurzaamheid van een aluminiumlegering om één superieure vleermuis te maken. Velen zijn het erover eens en geven de voorkeur aan hybride vleermuizen boven andere.

Top 6 feiten over hybride vleermuizen

  1. Hybride vleermuizen zijn gemaakt van zowel composiet als aluminium materiaal.
  2. Hybride vleermuizen kosten doorgaans minder dan een composiet vleermuis en meer dan een enkele vleermuis van aluminiumlegering. (Hierop zullen altijd uitzonderingen zijn).
  3. De meest traditionele hybride vleermuis is een composiet handvat en aluminium (of legering) vat.
  4. Een idee achter traditionele hybride vleermuizen is het verbeterde gevoel bij contact dat wordt bereikt. Dit komt doordat het verbindingsstuk tussen de composiet handgreep en de aluminium loop de trilling absorbeert.
  5. Er zijn inmiddels verschillende varianten van de Hybrid bat op de markt. Ze omvatten hybride vleermuizen met een legering loop ensamengestelde eindkappenof eencomposiet schaal op een aluminium vleermuisofzachte composiet buitenschaal en een harde aluminium binnencilinder.
  6. Net als aluminium zijn hybride vleermuizen net uit de verpakking en hebben ze de neiging duurzamer te zijn dan vleermuizen van composiet.

Een paar voorbeelden

LANGE (Meer redactionele) VERSIE VAN HET BOVENSTAANDE

Als we een argument zouden aanvoeren om de voorkeur te geven aan composietvleermuizen, zouden we twee argumenten naar voren brengen, die beide voortkomen uit het feit dat composietmateriaal een groter scala aan technische hoogstandjes in het vleermuisrijk mogelijk maakt.Met deze prestaties kunnen ingenieurs (1) creërengrotere plaatdekkingmetoptimale swinggewichten. De uitgebreide mogelijkheden van composiet stellen grote fabrikanten ook in staat om (2) zo creatief te zijn en de grenzen van innovatie te verleggen.

Dit punt is misschien geldig, maar we hebben het alleen gevondenmarginaal waar en aantoonbaar nuttig. De beste aluminium knuppel geeft niet veel plaatdekking op in vergelijking met de beste composiet per zwaaigewicht. Honkbal is echter soms een spel van millimeters, en een extra 1/16 inch aan de binnenkant van een knuppel kan heel goed het verschil zijn waarnaar u op zoek bent.

In deLittle League-vleermuisruimte, samengestelde vleermuizen hebben het vermogen om meer pop te hebben(of trampoline-effect) dan hun aluminium tegenhangers. Naarmate de grafietvezels in de knuppel naar binnen worden gestuurd, krijgt de composietknuppel meer trampoline-effect. Competities regelen nu echter de mate van trampoline-effect die een knuppel kan verwerken via een versnelde inbraaktest (ABI).

Aan de andere kant zijn aluminium knuppels nooit heter dan wanneer ze uit de verpakking worden gehaald. Er is geen inloopperiode vereist. In theorie beginnen aluminium knuppels na verloop van tijd pop te verliezen, omdat onvolkomenheden in het aluminium veroorzaakt door het raken van honkballen de pop in de knuppel negatief beïnvloeden. Terwijl aluminium eigenschappenzorg ervoor dat de vleermuizen zelden breken, ze verliezen inderdaad hun pop op tijd. Beter aluminium neigt minder gemakkelijk naar imperfecties.

Conclusies voor universiteitsspelers

Hoewel samengestelde knuppels een grotere loop (en sweet spot) kunnen hebben, blijkt uit onze ervaring dat de meeste collegiale spelers de voorkeur geven aan een hoogwaardige honkbalknuppel met aluminium loop. Velen van hen geven over het algemeen de voorkeur aan de hybride versies van top-end bats omdat ze (1) vers uit de verpakking komen, dus ze hebben geen inloopperiode nodig, en (2) de neiging hebben om meer end-loaded te zijn.

Anderen geven vaak de voorkeur aan hoge aluminium knuppels uit één stuk om over het algemeen dezelfde reden, maar met een stijver gevoel door contact (net als hout).

Conclusies voor spelers op de middelbare school

Voor de middelbare school verplichten de BBCOR-vereisten dat zowel composiet als aluminium hetzelfde presteren als houten vleermuizen. Je hebt misschien een goede reden om een ​​samengestelde knuppel te kopen die BBCOR-gecertificeerd is (alsof hij een grotere sweet spot heeft), maar dat is niet omdat samengestelde BBCOR-vleermuizen meer pop hebben dan hun goedkopere tegenhangers.

Ondanks hun vergelijkbare prestatienormen, stellen we in het algemeen voor dat de meerderheid van de middelbare scholieren de voorkeur geeft aan een samengestelde BBCOR-knuppel vanwege zijn (1) grotere loopmaat en (2) over het algemeen lichtere swinggewicht. De toegevoegdestekende dempingdie over het algemeen wordt geleverd met samengestelde vleermuizen is een bonus. Helaas kosten deze vleermuizen ook het meest.

In het geval dat een speler de echte kracht heeft om heel goed consistent te slaan, dan zouden we niet tegen een hybride knuppel op prestatieniveau zijn.

Conclusies voor Little League-honkbal

Aanbevelingen voor kleine competities zijn vaak meer een functie van het budget dan van de prestaties. Uitgaande van een onbeperkt budget, raden we over het algemeen een hoogwaardige composiet honkbalknuppel aan vanwege zijn (1) steekdemping, (2) grote loopmaat en (3) lichter zwaaigewicht. Dat zijn natuurlijk algemene suggesties en er zullen altijd uitzonderingen zijn. Er moet echter worden opgemerkt; we zouden geen goedkope knuppel kopen, alleen maar omdat het een composiet was van een beter presterende hybride of uit een stuk gelegeerde knuppel.

We raden aan om een ​​samengestelde bat te kopen voor een kleine speler, afhankelijk van het aantal gespeelde games. Meer dan 45 in een bepaald jaar, en het zou de juiste weddenschap kunnen zijn. Tussen de 20 en 45 games per jaar raden we een hybride aan. Minder dan 20 heeft weinig zin om veel geld aan een vleermuis uit te geven; ga daarom voor aluminium. Er is grofweg geen voorbeeld dat we kunnen bedenken waarbij een houten knuppel een goed antwoord is voor een kleine speler.

Composiet, aluminium, hybride of houten knuppel | BatDigest. com (2024)

FAQs

Which bat has more pop aluminum or composite? ›

In the little league bat space, composite bats do possess the ability to have greater pop (or trampoline effect) than their aluminum counterparts. As the graphite fibers inside the bat get messaged in, the composite bat gains more trampoline effect.

How do you know if a composite bat is broken? ›

When you see a ” Spider Web” across the surface of your composite bat, it means that the material is fully broken in and ready for use. If there is still some visible fiberglass throughout the webbing, don't use the bat yet – it needs more time to cure completely.

Is composite better than aluminum? ›

Composites are stronger than aluminum and are flexible, while aluminum is malleable it cannot take back its original shape once it has been modified. Composite material will bend significantly and still maintain its shape.

Does an aluminum bat need to be broken in? ›

Aluminum / Alloy bats do not require a break-in period. These bats are ''hot out of the wrapper'' and can be used in a game right away. Composite bats may require a break-in period.

How many hits does it take to break in a composite bat? ›

Accelerated Break-In Processes. So, there is data showing that the performance of composite bats improves as they are broken. Unfortunately, it takes 300-500 hits before a bat is fully broken-in, and many players are not willing to wait that long before bringing their composite bat to its full potential.

How do you break in a hybrid bat? ›

To break it in, follow these tips:
  1. It's recommended that you hit between 150-200 hits with a regular baseball or softball, not a rubber batting cage ball.
  2. It's also important to slightly rotate the bat each time you hit the ball, so you evenly break it in - this ensures your bat lasts a long time.
Jul 16, 2017

What not to do with a composite bat? ›

Similarly, you should never store your composite slowpitch or fastpitch bat in excessively hot or cold conditions. While it's worse to play with a bat in the cold than it is to store one in it, extreme temperatures can still stress the fibers, resulting in premature damage.

Can you use a composite bat without breaking it in? ›

Unlike alloy bats that are ready to use straight out of the wrapper, composite bats need a little warming up. The reason for this “break-in” period is to loosen the resin inside of the barrel so the material can be more responsive upon contact.

How long does aluminum composite panel last? ›

Aluminium composite panels have a long service life. The manufacturer provides a guarantee of up to 25 years for the panel covering, but the actual life of the material in the open air can be about 50 years, while the facade does not require special care.

What is the most popular composites? ›

The most common type is polymer matrix composites, however, metal matrix composites, and ceramic matrix composites are also common, as are natural composites such as wood.

What are the strongest composites? ›

Carbon Fiber is known to be top choice in aerospace and industrial applications due to its high tensile strength, low density, high rigidity, and thermal conductivity. In fact, Carbon Fiber yields the highest material strengths across the board when compared to Kevlar or Fiberglass options.

Does rolling an aluminum bat help? ›

Only composite barrel bats could use rolling. Aluminum bats have no resin and need no loosing of the fibers in the barrel to perform. In fact, compressing an aluminum bat would simply make its structure less effective.

Do aluminum bats last longer than composite? ›

One of the biggest advantages of aluminum bats is the durability. These bats are usually going to have a longer lifespan than composite. They also don't require a break in period so they perform best right out of the box! Alloys are much stiffer than carbon fibers.

How can you tell if a bat is aluminum or composite? ›

The main differences between composite and aluminum alloy bats are that composite bats are lighter than aluminum ones, composite bats lack the recognizable “ping” sound of metal bats, and composite bats require a break-in period before they perform at peak levels.

Can a composite bat crack? ›

Composite bats can last many years if handled properly, but cracking can occur over time. Always store your bat in a safe place and if it does crack, don't use it until it has been repaired or replaced. Be sure to ask your favorite baseball retailer how you can inspect and repair your composite bat quickly and easily.

Can MLB use composite bats? ›

Often, composite (plastic) pieces help form the inside while some type of wood, wood pieces, or sawdust includes a bat's exterior. These bats are not legal at the MLB level, but many minor leagues (like Rookie ball and unaffiliated professional leagues) allow.

Can pros use aluminum bats? ›

However, for professional players at the Major League Baseball (MLB) level, this velocity can be dangerous for both players on the field and those sitting in the stands. Due to these safety concerns, MLB has chosen not to use aluminum bats in their official competitive games.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 5497

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.