Hoe u het meeste uit uw houten knuppel haalt | PRO TIPS van DICK'S Sportartikelen (2024)

Er gaat niets boven op de plaat stappen met een houten knuppel in je handen. Het gevoel van graan en pijnboomteer is een traditionele, tijdloze uitdrukking van de gedurfde, ruige aard van honkbal. De duidelijke "kraak" wanneer de loop de bal raakt, is anders dan alles in de sport - het geluid dat het spel al meer dan een eeuw bepaalt.

Lees verder om te leren hoe u het meeste uit uw houten knuppel kunt halen tijdens elke plaatverschijning.

WAAROM EEN HOUTEN BAT GEBRUIKEN?

Door met een houten knuppel te slaan, kunnen spelers betere mechanica ontwikkelen. Hoewel metalen vleermuizen bijna uitsluitend worden gebruikt in competitiewedstrijden tot en met het collegiale niveau, is het een goed idee voor spelers om vertrouwd te raken met hout. Overweeg om je jonge speler slagoefeningen te laten doen met hout, of hem te betrekken bij een houtknuppelcompetitie buiten het seizoen.

Houten vleermuizen zijn over het algemeen zwaarder dan metalen vleermuizen, dus door het gebruik van hout zullen spelers daadwerkelijk meer spieren ontwikkelen die nodig zijn om een ​​elite slagman te worden. Houten vleermuizen hebben ook een kleinere 'sweet spot', wat betekent dat slagmensen een preciezere zwaai leren ontwikkelen om de bal zo ver mogelijk te raken.

Ten slotte zijn metalen knuppels vergevingsgezinder dan hout, wat kan resulteren in slechte zwaaigewoonten, zoals het raken van het handvat of het uiteinde van de knuppel. Op deze manier slaan met een houten knuppel resulteert in het beste geval in slecht contact en in het slechtste geval in een kapotte knuppel. Het komt erop neer: spelers zullen moeten leren om de juiste aanpassingen te maken of de gevolgen te dragen en hoe sneller spelers de voordelen leren van het gebruik van een houten knuppel, hoe beter.

HET GRIJPEN VAN EEN HOUTEN KNUPPEL

Spelers vinden het kale houten handvat misschien moeilijk vast te pakken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een ​​houten knuppel gebruiksvriendelijker te maken.


1. PIJNTEER OF TACK

Er zijn een paar verschillende opties om pijnboomteer en tack op je knuppel aan te brengen. Vroeger was de enige optie om je grip te verbeteren een kleverige, rommelige en vlekkende dennenteerdoek. Tegenwoordig kan pijnboomteer en kleverigheid worden geleverd in een plastic buis, gewikkeld in duurzaam papier of zelfs in sprayvorm. Je brengt gewoon de pijnboomteer of tack aan en gooit het terug in je tas. Als je merkt dat het handvat te plakkerig is na het aanbrengen van pijnboomteer of tack, probeer dan wat hars toe te voegen om de grip te verminderen.

Je kunt de pijnboomteer of tack rechtstreeks op het handvat van je vleermuis aanbrengen, of je kunt het op het vat onder het label plaatsen en het pakken als je het nodig hebt. Sommige spelers geven de voorkeur aan het laatste om te voorkomen dat ze te veel direct op het handvat plaatsen.

Hoe u het meeste uit uw houten knuppel haalt | PRO TIPS van DICK'S Sportartikelen (1)

"De pijnboomteerstok werkte voor mij", zegt Brian Billigen, een contentspecialist bij DICK'S Sporting Goods die professioneel honkbal speelde in de Arizona Diamondbacks-organisatie. “Ik zou het onder het vat zetten en ik zou er gewoon op tikken. Als ik het overdreef, zou ik wat colofonium toevoegen om de 'stick' kwijt te raken.

“Ik zou ook een klein beetje op de onderkant van het handvat doen, net onder de knop. Ik dacht altijd dat het hielp voorkomen dat mijn onderste hand omrolde.

2.TAPE
Door tape te gebruiken, kunt u de grip aanpassen aan uw unieke voorkeuren. Je kunt tape vinden die speciaal is ontworpen voor vleermuizen, maar je kunt ook standaard atletische tape gebruiken. Tape maakt het handvat van de vleermuis niet plakkeriger, dus je zult waarschijnlijk pijnboomteer of tack willen aanbrengen.

Hoe u het meeste uit uw houten knuppel haalt | PRO TIPS van DICK'S Sportartikelen (2)

3. BAT HANDVATTEN
Je kunt ook een handgreep krijgen die speciaal is gemaakt voor een vleermuishandvat. Deze grepen zijn in de loop der jaren behoorlijk populair geworden en zijn meestal gemakkelijk aan te trekken. Ze kunnen je grip aanzienlijk verbeteren, vooral in natte omstandigheden.

Hoe u het meeste uit uw houten knuppel haalt | PRO TIPS van DICK'S Sportartikelen (3)

RAAK MET HET LABEL OMHOOG

Het belangrijkste om te onthouden bij het gebruik van een houten knuppel israken met het label naar boven gericht.Je zult deze uitdrukking waarschijnlijk vaak tegenkomen als je onderzoek doet naar houten vleermuizen. Maar wat betekent het precies?

Het label van de fabrikant wordt meestal op het zwakste deel van het vat geplaatst. Wanneer de knuppel contact maakt met de bal, zou het label omhoog moeten wijzen naar de lucht - als je op dat moment naar beneden zou kijken, zou je het hele label moeten kunnen zien. Dit zorgt ervoor dat u contact maakt met de meest rechtse en sterkste nerven op het hout - de "gestapelde" nerven. Je kunt ook het tegenovergestelde doen en het label naar de grond laten wijzen, maar naar het label kijken is voor veel spelers een goed mentaal controlepunt.

"Maak het mechanisme vrij", zegt Billigen, daarbij de klassieke zin van Kevin Costner in de honkbalfilm "For Love of the Game" citerend. "Ik concentreerde me altijd op het label - dat was mijn manier om in de zone te komen voordat ik zou slaan."

JE BAT REINIGEN

Overtollig pijnboomteer, samen met zweet en vuil, kan zich ophopen op het handvat van de vleermuis en uw grip belemmeren. Om ongewenste smurrie te verwijderen, bevochtigt u een zachte doek met ontsmettingsalcohol en veegt u het handvat van boven naar beneden af ​​totdat het schoon is. Je kunt ook bovenaan de loop beginnen als je de hele knuppel wilt schoonmaken; sommige spelers verwijderen graag balsporen en andere slijtageplekken om een ​​gepolijste look te behouden.

BOT Wrijft over je knuppel

Je hebt misschien spelers horen praten over het "uitbenen" van hun knuppels. Deze techniek is zo oud als het spel zelf. Vroeger wreven spelers hun vaten met een uitgedroogd bot. Waarom? Het idee is dat als je met je vleermuisloop tegen een hard oppervlak wrijft, het hout condenseert en sterker wordt. Tegenwoordig gebruiken sommige spelers nog steeds het traditionele bot, maar ze kunnen ook een houten deegroller, een metalen staaf, een porseleinen oppervlak of zelfs een andere vleermuis gebruiken.

Moet je het proberen? Alleen als je een onafgewerkte asbat gebruikt, aangezien as de neiging heeft om te schilferen en te versplinteren. Andere houtsoorten, vooral esdoorn, zijn in het begin zo dicht dat uitbenen niet veel zal doen om het hout te verharden. En als je knuppel een afwerking heeft, kan het uitbenen het afwrijven - dat wil je niet.

Maar als je wilt proberen je knuppel uit te benen, is de eenvoudigste methode om de knuppel stevig vast te houden en het bot (of welk voorwerp je ook kiest) zo hard als je kunt rond de hele loop te wrijven.

Billigen heeft een alternatief voor het uitbenen van een asvleermuis.

“Ik zou het een beetje schuren. Als je chips en rafels hebt, heb je verschillende contactpunten. Ik zou het schuren zodat ik één massief stuk hout zou raken.

LAATSTE TIPS

Het voor de hand liggende nadeel van houten vleermuizen is dat ze kunnen breken. Het gebeurt. Maar er zijn een paar stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw houten knuppel zo lang mogelijk meegaat.

  1. Bewaar je houten knuppel op een koele, droge plaats. Houd je vleermuis buiten plaatsen met overmatig vocht of extreme temperaturen, zoals een kelder of garage. Bewaar de knuppel in een verticale positie met het handvat omhoog.
  1. Plak de loop vast voor slagoefeningen.Niets is zo frustrerend als tijdens het oefenen een knuppel breken. Het vastplakken van de loop van je knuppel tijdens het oefenen van batten kan dit helpen voorkomen.
  1. Vermijd het raken van rubberen slagkooiballen. Slagkooien zijn geweldig om aan je mechanica te werken. Helaas zijn de rubberen ballen niet zo geweldig voor de levensduur van je knuppel.

Als je toch kiest voor de gedistingeerde houten knuppel, vergeet dan niet om ervoor te zorgen zoals een klassieker hoort te zijn.

Hoe u het meeste uit uw houten knuppel haalt | PRO TIPS van DICK'S Sportartikelen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5595

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.