Is softbal moeilijker dan honkbal? (2024)

Softbal en honkbal lijken misschien veel op elkaar, maar ze zijn behoorlijk verschillend. Hoewel elk spel zijn eigen regels heeft, vereisen veel nog steeds een antwoord waarop het moeilijker is om te spelen. Laten we er dus eens naar kijken en ontdekken of softbal moeilijker is dan honkbal.

Inhoud show

SWOSU Sayre Student Anthology en ESPN hebben bewezen dat softbal moeilijker te spelen is dan honkbal. Dit komt door het kleinere speelveld, de kortere werpafstand en de kortere afstand tussen de honken. Dit komt neer op een kortere reactietijd voor softbalspelers in vergelijking met honkbal.

Lees verder om te ontdekken waarom softbal moeilijker is dan honkbal, hun overeenkomsten en welke snellere reactietijden vereist.

Is softbal moeilijker dan honkbal? (1)

Wat is moeilijker om te spelen, honkbal of softbal?

Hoewel deze twee sporten hetzelfde lijken, maken verschillende verschillen elke sport uniek. Het basisprincipe tussen honkbal en softbal is hetzelfde in die zin dat een slagman de bal probeert te raken die de werper gooit. Als dit lukt, probeert de slagman de 1 te bereikensthonk voordat de veldspelers de bal kunnen ophalen en naar de 1stbasis veldspeler. Er zijn dus overeenkomsten, maar ze zijn niet hetzelfde!

Het is wetenschappelijk bewezen dat softbal moeilijker te spelen is dan honkbal. Een studie van Madison Hughes van SWOSU Sayre Student Anthology in 2019 toonde aan dat de reactietijd van de slagman om de bal te raken korter is bij softbal.ESPNvoerde zijn eigen test uit en concludeerde dat het moeilijker is om een ​​softbal fysiek te raken dan een honkbal.

De wetenschap bewijst dus dat softbal moeilijker te spelen is dan honkbal. Om deze conclusie verder te begrijpen, moeten we de verschillen tussen de twee sporten analyseren.

De verschillen tussen honkbal en softbal

Hoewel de principes van deze sporten op elkaar lijken, zijn er nog steeds verschillen die ze op zichzelf uniek maken. Deze verschillen maken softbal moeilijker om te spelen dan honkbal, dus laten we eens kijken naar enkele van deze verschillen.

Is softbal moeilijker dan honkbal? (2)

De vleermuismaten

Vleermuizen zijn er in verschillende maten, maar de lengte van de vleermuis is beperkt. Ahonkbalknuppelmag niet groter zijn dan 42 inch, terwijl een softbalknuppel niet groter mag zijn dan 34 inch. Dit heeft een aanzienlijke invloed op het bereik van de slagman bij het raken van de bal.

De inninglengte

Een softbalwedstrijd bestaat uit zeven innings die aan elk team worden toegewezen. Honkbal heeft negen innings die aan elk team zijn toegewezen. Beide sporten kennen een extra inning toe als er een gelijkspel is om een ​​winnaar uit te roepen. Het kortere en snellere spel in softbal legt meer druk op de spelers dan honkbal.

De afstand tussen basen

Een honkbaldiamant is groter dan een softbaldiamant. De afstand tussen de honken voor honkbal is 90 voet en een korte 60 voet voor softbal. De kortere afstand tussen de honken voor softbal, gecombineerd met een kleiner veld, laat slagmensen minder tijd over om een ​​dubbelspel te maken.

De speelveldmaten

Een honkbalveld is veel groter dan een softbalveld. De onderstaande tabel illustreert de verschillende lengtes voor elke sport.

Afstand GemetenHonkbalveld (voeten)Softbalveld (voeten)
Thuisplaat naar het midden van het veld400′220′
Afstand tussen links en rechts van het veld325′190′
Pitching heuvel naar de thuisplaat60.5′43′
Waarschuwingsspoor rond veldbreedte15”10"

De balmaat

Een van de belangrijkste verschillen tussen honkbal en softbal is de grootte en kleur van de bal. Een softbal wordt op 13 meter van de thuisplaat gegooid, terwijl ahonkbal wordt 17 voet verder gegooid op 60 voet. Een honkbal is lichter en kleiner in vergelijking met een softbal. Dit maakt een honkbal veel gemakkelijker te gooien. Onderstaande tabel illustreert het verschil in de kogelmaten.

Soort balOmtrekGewichtKleur
Basketbal9 – 9,25 inch5 – 5,25 onsWit
Softbal12 inch6,25 - 7 onsGeel

De verschillende pitchtechnieken

Depitching-technieken die worden gebruikt in honkbal en softbalzijn enorm verschillend en gemakkelijk waarneembaar. Bij softbal gooit de werper de bal op een afstand van 43 'en bereikt hij meer dan 60 mph. Bij honkbal wordt de bal vanaf 90′ gegooid en overschrijdt 90 mph. Ook al worden honkballen sneller gegooid dan softballen, de kortere afstand in softbal betekent dat de snelheid voor beide bijna hetzelfde is.

Bij honkbal heeft de slagman meer tijd om op het veld te reageren vanwege de lange afstand die de bal moet afleggen. Een slagman in honkbal heeft gemiddeld ongeveer 0,040 seconden om op een worp te reageren. Honkbal gebruikt ook een bovenhandse worp, waardoor een slagman sneller kan reageren en het veld gemakkelijker kan beoordelen.

Softbal-werpers gebruiken een achterbakse worptechniek, die veel moeilijker te beoordelen en te reageren is. Een softbalslagman heeft gemiddeld zo'n 0,035 seconden om te reageren op het veld voordat het voorbij komt. De achterbakse worptechniek, kortere afstand en snellere reactietijd maken het veel moeilijker om een ​​softbal te raken dan een honkbal.

Is softbal moeilijker dan honkbal? (3)

De verschillende soorten velden: honkbal en softbal

Honkbalwerpers gooien bovenhands en softbalwerpers gooien onderhands, maar beide gebruiken drie hoofdtypen velden. Dit zijn:

De Fastbal- De fastball wordt zo snel mogelijk en in een rechte baan gegooid om te proberen de swing van de slagman te verslaan.

De brekende bal- De brekende bal begint zijn baan en buigt of breekt vervolgens zijwaarts, stijgt op of valt naar beneden in de richting van de slagzone.

De off-speed bal- De off-speed bal is een langzamere fastball, maar de actie van de werper blijft hetzelfde. Dit wordt gedaan om het beslag te misleiden om vroeg te zwaaien.

Elk type worp heeft een verscheidenheid aan aanvullende variaties die kunnen worden gegooid, maar deze zijn specifieker voor de werper. Er is één type veld dat gevreesd wordt in softbal dat niet kan worden gerepliceerd in honkbal; dit is de stijgende bal.

De opkomst van de bal is zeer geschikt voor de onderhandse worptechniek van softbal. Het is een bal met een snelle worp die wordt gegooid met een opwaartse baan en een backspin. Dit wekt de indruk dat de bal stijgt, waardoor het extreem moeilijk is om succesvol te raken.

Softbal: geeft een kleiner speelveld voordeel?

Een softbalveld is kleiner dan een honkbalveld. Het klinkt misschien voor de hand liggend dat het gemakkelijker zal zijn om te spelen met minder terrein om te bedekken. Maar het is eigenlijk moeilijker om op het kleinere veld te spelen, omdat de reactietijd veel korter is.

De kortere worplengte heeft een groot effect op de bal. Wanneer de bal wordt geraakt, gaat hij snel en vanwege het kleinere veld kan hij gemakkelijker worden verzameld door de veldspelers. Dit maakt het spel veel sneller dan honkbal. Over het algemeen hebben honkbalspelers iets meer dan een seconde langer de tijd om op een vergelijkbare situatie te reageren dan softbalspelers.

Conclusie

Deze spellen lijken misschien op elkaar, maar ze zijn heel verschillend. Bij softbal wordt een grotere bal gebruikt, een kortere knuppel en een kleiner speelveld in vergelijking met honkbal. Het is wetenschappelijk bewezen dat softbal moeilijker te spelen is dan honkbal.

  • Auteur
  • recente berichten

Matt Crouch

Mensen die zeggen dat honkbal een saaie sport is, spelen het niet correct. Luister niet naar die mensen. Luister in plaats daarvan naar me - honkbal is geweldig!

Hé, mijn naam is Matt Crouch en ik speel honkbal sinds ik kan lopen. Letterlijk - mijn ouders brachten me naar het plaatselijke park en leerden me hoe ik een honkbal moest gooien. Dat schiep het precedent voor mijn jeugd.

Laatste berichten van Matt Crouch(alles zien)

  • Fenway Park Seating Chart: Beste plaatsen om de Red Sox te zien- 17 juli 2023
  • Wat is RBI in honkbal: een eenvoudige uitleg van de "Ribby"- 3 juli 2023
  • Wat is DFA in honkbal? Een term die geen enkele speler wil horen- 3 juli 2023

Gerelateerde berichten:

  • Honkbalgewicht: hoeveel weegt een bal?
  • Wat is de moeilijkste positie in honkbal?
  • Honkbalcitaten: inspirerende woorden uit legendes van het spel
  • Voetbalschoenen versus honkbalschoenen: zijn ze ...
  • Mercy Rule in Baseball: wat het is en hoe het werkt
  • De scheidsrechter in honkbal: onbemind, niet gewaardeerd, maar vitaal
  • Little League Baseball World Series: Batter Up!
  • Nieuwste MLB-stadions: een blik op de nieuwste honkbalvelden
Is softbal moeilijker dan honkbal? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6113

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.