Vier vragen die de MLB moet beantwoorden nadat uit een rapport blijkt dat de League in 2021 twee verschillende honkballen gebruikte (2024)

Major League Baseball zit midden in de eerste werkonderbreking sinds de spelersstaking van 1994-1995. De cao liep om 23.59 uur af. ET op 1 december, en vrijwel onmiddellijk na het verstrijken ervan, sloten de eigenaren de spelers buiten. Het is onduidelijk wanneer de uitsluiting van de eigenaren zal eindigen, maar totdat dat gebeurt, wordt de activiteit van hete kachel stopgezet.

Vlak voor de uitsluiting,Dat meldt Bradford William Davis van Business InsiderMLB gebruikte tijdens het seizoen 2021 twee verschillende honkballen.De competitie vertelde de teams dat het dit jaar een lichtere bal zou gebruiken om het aantal homeruns te verminderen. In voorgaande jaren gebruikte de competitie een zwaarder honkbal, wat leidde tot een toename van het aantal homeruns. Beide ballen vielen binnen de specificatiebereiken, het moet worden opgemerkt, maar zelfs kleine veranderingen binnen die bereiken kunnen tot een groot prestatieverschil leiden.

Dr. Meredith Wills, een astrofysicus, heeft de afgelopen jaren MLB-honkballen bestudeerd en ontdekte dat zowel de lichtere (2021) als de zwaardere (pre-2021) honkballen het afgelopen seizoen werden gebruikt. MLB ontkent dat niet. De competitie zegt dat productietekorten in verband met de COVID-19-pandemie Rawlings dwong om overgebleven ballen te gebruiken om aan de vraag van dit seizoen te voldoen. Hier is de verklaring van MLB:

"Rawlings produceert Major League-ballen op rollende basis in zijn fabriek in Costa Rica. Over het algemeen worden ballen 6-12 maanden geproduceerd voordat ze in een spel worden gebruikt. Omdat Rawlings gedwongen was de capaciteit in zijn productiefaciliteit te verminderen vanwege de COVID- Tijdens de pandemie van 2019 was de aanvoer van opnieuw gecentreerde honkballen niet voldoende om het hele seizoen 2021 te dekken. Om dit probleem aan te pakken, nam Rawlings overtollige voorraad op in zijn verzendingen naar clubs om een ​​volledige aanvulling van honkballen voor het seizoen 2021 te bieden.

Elke honkbal is gemarkeerd met een batchcode die aangeeft wanneer deze is vervaardigd. Wills ontdekte dat Rawlings sinds eind 2019 zowel de lichtere als de zwaardere honkballen vervaardigde. De lichtere bal werd geproduceerd van oktober 2019 tot januari 2020, de zwaardere bal van januari 2020 tot oktober 2020, de lichtere bal van oktober 2020 tot januari 2020. 2021, en de zwaardere bal sindsdien.

De batchcodes vertellen ons dat Rawlings, eigendom van MLB, het afgelopen seizoen niet alleen de gaten heeft opgevuld met overgebleven zware honkballen die vóór 2021 zijn geproduceerd. Ze hebben ook het zwaardere honkbal geproduceerd in 2021. MLB zegt dat het de MLBPA heeft geïnformeerd over de wijziging in honkballen, hoewel verschillende spelers die in het Business Insider-rapport worden genoemd sceptisch zijn.

"Ik weet niet zeker wat ons is verteld, maar ik neem aan dat het niets was. Als de ballen aan de normen voldoen, hebben ze geen reden om ons iets te vertellen", zei de linkse reliever.Andreas Miller, een lid van het uitvoerend subcomité van de MLBPA. "... Er is nogal wat wantrouwen tussen spelers in de competitie over bepaalde onderwerpen, en dit is er een van."

Het zou begrijpelijk zijn om twee verschillende honkballen te moeten gebruiken vanwege voorraadtekorten als gevolg van de pandemie, hoewel de batchcodes ons vertellen dat zowel de lichtere als de zwaardere honkbal in 2021 zijn vervaardigd, wat vragen oproept. Hier zijn vier vragen die MLB moet beantwoorden om het vertrouwen in het product dat het verkoopt te helpen herstellen.

1. Waarom werden er twee verschillende honkballen gebruikt?

We kennen de officiële reden: COVID-19 zorgde voor problemen in de toeleveringsketen en Rawlings vulde de gaten met overgebleven voorraad. De batchcodes vertellen ons echter dat dit niet echt het geval is. Ze vertellen ons dat de zwaardere homer-happy ball dit jaar is gemaakt en het afgelopen seizoen in Hoofdklasse-wedstrijden is gebruikt. Dus wat is de echte reden?

Was MLB niet blij met de prestaties van het lichtere honkbal? Heeft een daling van het aantal homeruns en aanvallen in het begin van het seizoen de competitie doen schrikken en zorgen gemaakt over de amusem*ntswaarde van het spel, wat heeft geleid tot een terugkeer naar de zwaardere bal? Heeft iemand bij Rawlings de specificaties verkeerd gelezen en is dit allemaal één groot misverstand? Iets heel anders?


Homeruns per team per wedstrijdLoopt per team per wedstrijd

april

1.14

4.26

Kunnen

1.12

4.41

juni

1.28

4.66

juli

1.29

4.62

augustus

1.24

4.54

september

1.27

4.67

MLB is de afgelopen jaren slap geweest over het honkbal. 2018,een studie wees uit dat de bal ergens rond de All-Star-break van 2015 veranderde, wat leidt tot meer homers. MLB heeft een eigen onderzoek laten uitvoeren,die ontdekte dat de bal niet opzettelijk was veranderd. 2019,MLB herhaalde dat de bal niet opzettelijk was veranderd, en schreef in plaats daarvan de homerun-snelheid gedeeltelijk toe aan slagmangedrag.

Wie weet wat te geloven op dit moment? En dat is een soort probleem, niet? MLB heeft niet veel (geen?) geloofwaardigheid als het gaat om het honkbal zelf. In het jaar 2021 is het niet onredelijk om één honkbal te willen die niet alleen jaar na jaar op dezelfde manier presteert, maar ook binnen één seizoen op dezelfde manier presteert. MLB zou moeten uitleggen waarom we dat in 2021 niet hadden.

2. Welke bal werd in welke spellen gebruikt?

Ik herinner me precies toen ik voor het eerst bij mezelf dacht: "MLB bracht de 'juiced' bal terug, nietwaar?" dit seizoen. Het was de Field of Dreams Game in Iowa. De balvloogin dat spel. DeYankeesEnwitte sokkengecombineerd om die avond acht homeruns te slaan. Ze sloegen toen samen acht homers in de laatste twee wedstrijden van hun reeks op Guaranteed Rate Field, waarvan er één naar een verlenging ging.

We zouden moeten weten welk honkbal in welke spellen werd gebruikt, en waarom. Was het volledig willekeurig, of heeft MLB opzettelijk specifieke games gebruikt, zoals bijvoorbeeld de landelijk uitgezonden Field of Dreams Game? Het beste scenario is dat het willekeurig was. In het slechtste geval is het opzettelijk, wat zou leiden tot grote vragen over de integriteit van de concurrentie, gezien MLB's volledige omarming van gokinkomsten.

"Weet je, stuur een meer stuiterend honkbal, lichter honkbal - wat het meeste vliegt - naar een primetime-serie", vermoedde een naamloze National League-werper tegen Davis. "Stuur dan (stuur de verdoofde honkballen naar) Texas tegen Seattle. Of, weet je, Detroit tegen Kansas City. Niemand zal met een oog knipperen."

Houd er rekening mee dat dit al een zeer pijnlijk onderwerp is voor spelers.Tijdens de zomer beschuldigde Mets-slugger Pete Alonso MLB ervan het honkbal te tweaken om de salarissen van spelers te drukken. Moeilijk in te zien hoe MLB een reden zou kunnen hebben om opzettelijk bepaalde honkballen naar bepaalde games te sturen die niet verder wantrouwen bij de spelers wekken.

3. Welke bal krijgen we in 2022?

MLB vertelde Davis dat "het seizoen 2022 zal worden gespeeld met alleen ballen die zijn vervaardigd na de productiewijziging", en god, ik wou dat ik ze kon geloven. Het feit is dat we geen idee hebben hoe het honkbal zal spelen in 2022, omdat we niet wisten hoe het zou spelen in 2021, 2020, 2019, etc. totdat de wedstrijden begonnen. We kunnen niet veel meer doen dan afwachten.

"Je zou wat consistentie willen hebben," Yankees infielderDJ Le Mahieuvertelde Davis. "Ik denk niet dat het zo moeilijk is om jaar in jaar uit behoorlijk consistente honkballen te hebben."

4. Zal Manfred aftreden?

Het antwoord is vrijwel zeker nee. Hierover in ieder geval niet. Commissaris Rob Manfred is aan niemand verantwoording verschuldigd behalve aan de 30 MLB-eigenaren en hij verdient ze veel te veel geld om af te treden vanwege een slechte PR met betrekking tot het honkbal. Er is echter een precedent voor een commissaris die ontslag neemt vanwege een schandaal rond de bal.

In september 2013 kondigde de Japanse honkbalcommissaris Ryozo Kato zijn ontslag aan nadat was onthuld dat de competitie halverwege het seizoen 2013 in het geheim het honkbal had veranderd.Hier is een deel van het ESPN-rapport:

Kato, een voormalige Japanse ambassadeur in de Verenigde Staten, kreeg in juni kritiek toen werd onthuld dat de competitie in het geheim was overgeschakeld op een levendiger honkbal voor het seizoen 2013. De nieuwe bal heeft geleid tot een dramatische toename van het aantal homeruns.

"Ik veroorzaakte veel problemen over de bal, en dat was een grote reden voor mijn beslissing", citeerde persbureau Kyodo Kato.

Als dat niet hetzelfde schandaal is als wat er dit jaar in MLB is gebeurd, komt het verdomd dichtbij. MLB gebruikte twee verschillende honkballen en zei dat dit het gevolg was van een tekort aan voorraadwisselingen, maar de batchcodes vertellen ons dat de zwaardere homerun-happyball ook in 2021 werd geproduceerd. Het was niet alleen overgebleven voorraad van voorgaande jaren.

Op basis van het precedent dat door Kato is geschapen, zou Manfred inderdaad moeten aftreden. Ik verwacht echter niet dat dat zal gebeuren, en Manfred zou op zijn minst moeten uitleggen waarom wat er dit jaar in MLB gebeurde anders was dan wat er in 2013 in Japan gebeurde. Het excuus voor een tekort aan aanbod klopt niet gezien de batchcodes.

Vier vragen die de MLB moet beantwoorden nadat uit een rapport blijkt dat de League in 2021 twee verschillende honkballen gebruikte (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6093

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.