Het 2B Haartype | Snelle referentiegids en verzorgingstips (2024)

Spring naar:

Medium textuur, zwoele golven en vatbaar voor uitdroging en kroezen, het haartype 2B is een klasse apart die speciale zorg vereist! Lees verder om de ins en outs van dit haartype te leren kennen en leer hoe je het moet verzorgen, onderhouden en stylen.

Als je haartype 2B hebt (of denkt dat je dat zou kunnen), zal deze beknopte handleiding een grote hulp zijn. Je leert wat jouw maakthaartype uniek, de beste en slechtste eigenschappen en de ideale was-, droog- en stylingroutines voor je haar.

We laten je de soorten producten zien die je nodig hebt om de textuur van je haar te verbeteren en te perfectioneren terwijl je het handelbaar, gehydrateerd en glad houdt. Lees de gids en kijk welke positieve veranderingen u kunt aanbrengen om de gezondheid en textuur van uw 2B-haar beter te ondersteunen. Maak je klaar voor nog meer geweldige haardagen!

Wat is het 2B-haartype?

Het 2B Haartype | Snelle referentiegids en verzorgingstips (1)

Pixelshot/Shutterstock

De2B haartype wordt gekenmerkt door medium (in tegenstelling tot fijne of grove), golvende lokken die vatbaar zijn voor vettigheid en vlakheid. Dit haartype heeft prominente, consistente golven die geen volle S-vormige krullen vormen. Je 2B-golven kunnen worden omschreven als strandachtige of losse golven.

Type 2B haar staat bekend om het volgende:

  • Medium streng textuur
  • Heeft de neiging droog te zijn
  • Kroeshaar wanneer niet aan de vochtbehoefte wordt voldaan
  • Zware producten wegen de golven naar beneden
  • Heeft mogelijk producten nodig om golven te vormen en te definiëren

Weet je niet zeker of je 2B-haar hebt of een ander type? Misschien val je onder een van de andere golvende of krullende haartypes. Hier is hoe 2B zich verhoudt tot de meest vergelijkbare golvende haartypes (2A en 2C) en krullende haartypes (3A):

  • 2A haar:Fijne tot medium lokken met lichte golven die kunnen worden verbeterd met producten
  • 2B Haar:Middellange lokken met volle strandgolven die de neiging hebben om kroezig en droog te zijn
  • 2C Haar:Medium tot grove lokken met strakke golven die op krullen lijken en de neiging hebben om te kroezen
  • 3A haar:Fijne tot medium losse ringetjes rond de omtrek van een wijnkurk

Hieronder delen we de beste en slechtste eigenschappen van 2B-haar. Je ziet styling-, onderhouds- en verzorgingstips om je golvende golven gedefinieerd en glanzend te houden zonder kroezen. Scroll verder om meer te weten te komen over alles wat met 2B te maken heeft!

Beste Eigenschappen van 2B Haar

Je 2B-haartype betekent dat je een benijdenswaardig natuurlijk golfpatroon hebt dat er casual en strandachtig uitziet. Het is van nature vol en volumineus en je hoeft niet veel te doen om het er goed uit te laten zien. Hier zijn enkele van de beste eigenschappen van 2B-haar.

Losse, strandachtige golven

Losse, strandachtige golven zijn het meest opvallende kenmerk van 2B-haar. Je haar is steiler bij de wortels, maar tuimelt in gedefinieerde golven vanaf de middenschacht tot aan de uiteinden.

Dit geeft je een ideaal scenario: beheersbare vorm en textuur waarvoor niet veel producten of styling nodig zijn om er geweldig uit te zien.

Als je de voorkeur geeft aan een gekrulde in plaats van golvende look, heb je waarschijnlijk ontdekt dat je 2B-golven gemakkelijk in S-vormige krullen kunnen worden overgehaald als je aan de lucht droogt of droogt met de juiste mousse of crème.

Natuurlijk volume en volheid

Een van de andere opvallende kenmerken van 2B-haar is het natuurlijke volume en de volheid. Hierdoor lijkt 2B-haar dik, zelfs als de haren op je hoofd niet superdicht op elkaar gepakt zijn.

Hoewel het haar bij je wortels relatief steil is, is er genoeg buiging om de lokken een flatteuze lift te geven, zodat je haar er nooit slap, plat of futloos uitziet.

Je hebt natuurlijk wat zoveel vrouwen wanhopig willen (en veel geld uitgeven aan het proberen te creëren met producten). Het volume en de volheid van je 2B-haar is een groot deel van wat je haar een dik, gezond en jeugdig uiterlijk geeft.

Veelzijdig en houdt stijlen goed vast

Haartype 2B is een van de meest veelzijdige haartypes voor verschillende stijlen. Terwijl rechte lokken moeite hebben om een ​​golving of krul vast te houden en gekrulde lokken moeilijk glad te stijlen zijn, zorgt de tussenliggende textuur van je haar ervoor dat het perfect past bij bijna elke textuur of stijl.

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat je haar naadloos kan overgaan van kaarsrechte, gladde looks naar zachte, nonchalante golven en zelfs in veerkrachtige, levendige krullen.

En het houdt deze stijlen eigenlijk ongeveer 48 uur vast! Je hebt daarvoor de gemiddelde dikte van je haar (in tegenstelling tot fijn of grof) te danken, evenals je zacht warrige natuurlijke textuur.

Minder vatbaar voor vettigheid

Hoewel steil haar van type 1 en type 2A (licht golvend) vatbaar is voor vettigheid, kunnen uw 2B-strengen dit probleem waarschijnlijk niet oplossen. Olie reist langs de haarlokken vanaf de hoofdhuid via de weg van de minste weerstand.Op rechte en zeer licht golvende lokken verspreidt olie zich snel.

Op je volledig golvende lokken kan olie niet zo goed reizen en blijft het vaak op de hoofdhuid zitten.Hierdoor ziet je haar er minder vaak vet uit en kan het langere periodes tussen wasbeurten door zonder eruit te zien als een vetkuil. Scoren!

Slechtste kenmerken van 2B Hair

Het hebben van 2B-haar brengt een groot aantal uitdagingen en problemen met zich mee. Dit is waar je waarschijnlijk het meest mee worstelt:

Chronisch droog

Weet je nog wat we zeiden over 2B haar dat minder vet is dan 2A (licht golvend) haar? Het nadeel daarvan is dat je haar chronisch droog en dorstig kan zijn, vooral aan de punten.Sebum, de natuurlijke olie van je hoofdhuid, zorgt ervoor dat je haar er te vettig uitziet.

Maar de belangrijkste taak is het hydrateren en voeden van je lokken. Omdat je golvende textuur het moeilijk maakt voor olie om langs de lokken te gaan om ze te hydrateren, kun je te maken krijgen met chronische droogheid die moeilijk te behandelen is met conditioner alleen.

Heeft de neiging om kroezig te zijn

De chronische droogheid en gemiddelde textuur van 2B-haar heeft nog een ander nadeel: kroezen. Wanneer je golven niet goed worden gehydrateerd, worden individuele lokken broos en ruw. Sommigen beginnen zich af te scheiden van hun natuurlijke golfgroepen en krijgen een eigen wil.

Deze lokken kunnen meer of minder buigen en knikken dan de rest van je haar, en de meest beschadigde delen zullen het meest last hebben van kroezen. Gelukkig zal een goede hydratatie en hydratatie kroezen minimaliseren of elimineren voor een meer gedefinieerde, nettere textuur.

Lees volgende: Hoe zich te ontdoen van pluizig haar

Gevoelig voor klitten

Tangling maakt deel uit van het territorium met 2B haar. Je nonchalante, zorgeloze textuur leent zich van nature voor klitten en snauwen als de bochten in strengen elkaar overlappen en over elkaar glijden. Het klitprobleem wordt nog verergerd als je haar droog en beschadigd is.

Maar net als de andere 2B-problemen zoals droogheid en kroezen, kan overmatige klitten meestal worden verholpen door de unieke vochtbehoefte van je haar aan te pakken. Goed om te weten!

Onderhouds- en verzorgingstips voor 2B Hair

Hoe is het onderhoud en de verzorging in het algemeen voor het 2B-haartype? Laten we eens kijken naar uw ideale shampooschema, droogmethoden en stijlopties om uw haar gezond en sterk te houden met een betere definitie.

2B Haar wassen

Je moet 2B haar 2-3 keer per week wassen metsulfaatvrije shampoo. Door minder vaak en zonder sulfaten te wassen, voorkom je dat je de natuurlijke oliën verwijdert die de lokken gehydrateerd en gezond houden.

Het kan ook helpen uw natuurlijke golfpatroon te behouden en te verbeteren door uw haar op natuurlijke wijze gehydrateerd te houden.Als je last hebt van veel droogheid, probeer dan tussen de wasdagen door samen te wassen met alleen conditioner.

Maak je haar nat en breng conditioner aan, laat het intrekken en spoel het daarna uit.Door deze co-wash tussen je 2 of 3 wekelijkse wasbeurten door te doen, voorkom je uitdroging die leidt tot broze, gemakkelijk brekende lokken.

Lees volgende: Hoe vaak moet ik mijn haarquiz wassen

2B Haar drogen

Het drogen van 2B-golven kan met of zonder warmte. Zonder warmte (luchtdrogen) heeft de voorkeur voor je lokken met medium textuur en je golven zijn ideaal om aan de lucht te drogen tot een mooie finish. Het volgende gedeelte bevat enkele tips voor het aan de lucht drogen van 2B-haar met geweldige resultaten.

Drogen met hitte is oké, maar je moet het aantal keren dat je het doet beperken om beschadiging van je haar te voorkomen. Zorg er altijd voor dat je föhnt op de laagste stand om de integriteit en gezondheid van je haar te behouden! En niet föhnen zonder eenhittebeschermende sprayEerst.

Styling 2B Haar

Als je je 2B-haar regelmatig met hitte in model brengt, houd er dan rekening mee dat dit altijd moet gebeuren met lage warmte-instellingen (föhn en hete tools), lichtgewicht stylingproducten en hittebeschermer.

Om je haar echter tegen beschadiging te beschermen, moeten je go-to-stijlen hitteloze stijlen zijn die je gemakkelijk kunt creëren wanneer je je haar aan de lucht laat drogen.Hier zijn 3 van onze favoriete stijlen voor het 2B-haartype met gemiddelde textuur.

Mousse & Air Dry voor Hitteloze Golven

Het 2B Haartype | Snelle referentiegids en verzorgingstips (2)

Kiselev Andrej Valerevich/Shutterstock

Met je prachtige nonchalante golvende textuur kun je de kans niet laten liggen om de hele week een eenvoudige luchtdroge stijl te doen! Het enige wat je nodig hebt is een beetje mousse om je golven te versterken en een vleugje stevigheid te geven.

Doseer de mousse in je handen en breng het lichtjes aan op de uiteinden en middenschacht van je haar (waar het grootste deel van je golf is geconcentreerd).

Gebruik root lift spray bij de wortels voor extra flatterend volume bovenop. Knijp de mousse in je lokken en houd je handen uit de buurt terwijl het droogt om kroezen te voorkomen. Makkelijk en zo schattig!

Gedeeltelijke Franse Vlechten

Het 2B Haartype | Snelle referentiegids en verzorgingstips (3)

Afrika Studio/Shutterstock

Langer wachten tussen wasbeurten (zoals we aanbevelen voor jouw haartype) is een stuk gemakkelijker als je beschermende stijlen zoals vlechten rockt.

Probeer gedeeltelijkFranse vlechtenaan de voorkant om die "tweede dag" haarlook aan te kunnen.Maak een zijscheiding, scheid de voorste delen in 3 stukken van gelijke grootte en vlecht naar de achterkant van je hoofd.

Stop boven het oor of iets verder naar achteren. Zet elke vlecht vast met een elastiek. Deze stijl bevat de voorste delen van je haar om het er stijlvol en schoon uit te laten zien, zelfs op haar van de tweede dag.

Halfhoge golvende paardenstaart

Het 2B Haartype | Snelle referentiegids en verzorgingstips (4)

Rode paraplu en ezel/Shutterstock

We houden ervan hoe een half opgestoken paardenstaart met golvend 2B-haar meer volheid en de illusie van dikker haar toevoegt. Dit type stijl kan je haar langer laten lijken en geeft je het beste van twee werelden.

Na het drogen aan de lucht of het verspreiden van je golven, verzamel je een deel van de bovenste helft van je haar in een paardenstaart. Neem het haar van wenkbrauw tot wenkbrauw voor een kleinere paardenstaart, of trek tempel tot tempel uit voor een dikkere paardenstaart.

Gebruik indien nodig een krultang met een vergelijkbare diameter als je golfpatroon om je golven in de rug te perfectioneren en bij te werken. Mist met haarlak (indien nodig) en trek een paar gezichtskaders naar beneden.

Dingen om te overwegen

Deze beknopte handleiding bevat bijna alles wat u moet weten om uw 2B-haar zo goed mogelijk te verzorgen. We hebben gekeken naar de beste en slechtste kenmerken van dit haartype, het beste shampoo-schema, hoe je het kunt drogen en stylen zonder je golven te beschadigen, en enkele van de beste go-to-haarstijlen voor 2B golvend haar.

Er zijn nog een paar dingen die u moet weten over 2B-haar, dus we sluiten af ​​met deze belangrijke overwegingen.

  • Sla zware hydratatieproducten over.Omdat je 2B-golven prominenter zijn dan 2A-golven, is het gemakkelijk om te denken dat superhydraterende producten bedoeld voor krullend haar het beste bij je passen. Maar je haar heeft nog steeds een gemiddelde (niet fijne of grove) textuur, dus zware hydratatie zal het plat en slap maken. Blijf bij lichtgewicht vocht (alleen leave-in conditioner of conditioner voor onder de douche) en stylingproducten om je golven levendig te houden.
  • Gordijnpony is een goede keuze voor 2B-haar.Je zachte strandachtige golven geven een halflange gordijnpony de perfecte hoeveelheid textuur en buiging om je gezicht te flatteren en te omlijsten. Bekijk enkele van de verschillende manieren waarop je kunt stylengordijnpony voor golvend haar hier.
  • Schade ruïneert je golfpatroon.Chemische en hittebeschadiging kan na verloop van tijd je natuurlijke golfpatroon ruïneren door de schubbenlaag van het haar op te ruwen. Als je kunt, vermijd dan om je haar meer dan eens in de 6 weken te behandelen en stop als je meer droogheid, klitten of breuk opmerkt. Gebruik altijd een hittebeschermer als je stijlt met warmte en droog vaker aan de lucht om je golfpatroon te behouden.
  • Eén keer per maand verduidelijken.Het gebruik van elk type siliconenhoudend haarproduct zal resulteren in productopbouw die na verloop van tijd uw golven verzwaart. Gebruik een keer per maand een zuiverende shampoo ofappelciderazijn spoelenom opbouw te verwijderen en je golven veerkrachtig te houden.

Het 2B haartype: laatste gedachten

Het goed verzorgen van je 2B-golven kan eigenlijk worden samengevat met 2 sleutels: lichtgewicht producten en schadebescherming.

Houd eerst alles licht van gewicht. Er zijn geen krulcrèmes, zware gels of oliën nodig om je haar te stylen of te hydrateren. 2-3 keer per week wassen met sulfaatvrije shampoo en opvolgen met een vochtinbrengende conditioner zou voldoende moeten zijn om de lokken gehydrateerd en schoon te houden.

Ten tweede, concentreer je op het voorkomen en beschermen tegen schade die je golfpatroon kan ruïneren en kan leiden tot kroezen, klitten en breuken. Minimale verwerking en hittestyling zijn ideaal voor jouw haartype, en je moet altijd een hittebeschermer gebruiken als je van plan bent om te föhnen of te stylen met warmte. Droog waar mogelijk aan de lucht om te pronken met je natuurlijke golvende textuur.

Weet je niet zeker of 2B jouw haartype is? Het is de moeite waard om erachter te komen! Neem onze 3-vragenquiz over haartypeof bekijk dehaartype grafiekom uw officiële haartype te bepalen en het beste, persoonlijke advies voor uw lokken te krijgen.

Het 2B Haartype | Snelle referentiegids en verzorgingstips (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 5707

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.