Type 2b haar (golvend): tips voor verzorging en stijl | Gezondheidsverslaggever (2024)

Type 2b haar (golvend): tips voor verzorging en stijl | Gezondheidsverslaggever (1)

Shutterstock. com

In dit artikel

Het is moeilijk om door de haarverzorgingswereld te navigeren. Er zijn zoveel producten, tips en trucs waar mensen bij zweren om een ​​gezonde haardos te behouden. Maar vaak ligt de moeilijkheid bij het ontdekken van de beste producten voor jouw specifieke haar in het niet kennen van jouw unieke haartype.

Stelt u zich eens voor hoeveel tijd u zou kunnen besparen als u uw haarbehoeften begrijpt. Welnu, het kennen van het haartype dat je hebt, is een primaire manier om het perfecte regime te verfijnen.

Dit artikel bespreekt 2b haar in detail en bevat een aantal top haarverzorgingstips voor dit type.

In dit artikel

Wat is 2b haartype?

Haartype 2b is een van de drie golvende haartypes tussen type 2a en 2c. 2b haar heeft medium, losse golven in een zachte S-vorm, die ongeveer halverwege de haarschacht beginnen. De wortels zijn relatief plat, in tegenstelling tot type 2c haar, waar het golfpatroon hoger op de haarschacht begint.

Je zou deze natuurlijke haartextuur kunnen omschrijven als strandgolven of surfershaar, omdat de golven doen denken aan een met zand doordrenkte dag op het strand. Uiteindelijk valt het ergens tussen steil haar en krullende haartypes.

Voordelen van type 2b haar

Degenen met 2b-haar kunnen genieten van het natuurlijke golfpatroon van hun haar, met meer gedefinieerde en weelderige golven dan andere haartypes. Meer voordelen van het bezitten van type 2bh-haar zijn de volgende:

# 1 Weinig onderhoud

2b haar vereist slechts een kleine inspanning. Gewoon je haar op natuurlijke wijze laten drogen, produceert die natuurlijke golven die dit haartype definiëren. Het is niet nodig om gereedschap te gebruiken als je tevreden bent met losse, vloeiende lokken voor vandaag.

Door de curly girl-methode (CGM) te oefenen, kun je het meeste uit je golven halen. Het concept richt zich op natuurlijke haarstyling om je golven en krullen in topconditie te houden.

# 2 Gemiddelde textuur

Het is gemakkelijker om de medium strengtextuur van 2b-haar gezond te houden omdat het niet zo kwetsbaar is als fijne haartypes. Het is minder vatbaar voor haarbreuk, maar je moet toch rekening houden met externe schade, omdat de porositeit van je haar ervoor zorgt dat het sneller droog en broos wordt.

#3 Beschikt over natuurlijk volume

Hoewel het golfpatroon verderop in de haarlokken begint, heeft het 2b-haartype toch de neiging om volumineuze golven te produceren. Het is niet zo dik, stug of gedefinieerd als haar van type 2c, maar het heeft meer volume dan haar van type 2a, dat er vaak plat en futloos uitziet.

Nadelen van type 2b haar

Iedereen met haartype 2b is geen onbekende voor een bad hair day. Zoals elk haartype heeft 2b-haar eigenschappen die degenen die dagelijks met dit haartype te maken hebben, frustreren.

# 1 Gevoelig voor kroezen

Het grootste nadeel van type 2b-haar is dat het snel kroezend wordt. Omdat dit haartype een hoge porositeit heeft, kan het gemakkelijk vocht opnemen, maar heeft het moeite om het vast te houden. Het behouden van hydratatie wordt een probleem en het resultaat is haar dat er droog en pluizig uitziet en aanvoelt.

Misschien merk je dat je herhaaldelijk probeert om kroezen te temmen met dit haartype.

# 2 Kan gemakkelijk in de war raken

De meeste mensen met 2b-haar hebben te maken met klitten en knopen. De golven vormen zich verderop in de haarschacht en kunnen gemakkelijk in de war raken in de richting van het midden van de lengtes en punten. Het gebruik van een kam met wijde tanden en een ontwarrende spray als het haar nat is, kan je helpen klitten te voorkomen.

# 3 Plat bij de wortels

Omdat je golven niet meteen verschijnen, kunnen je wortels er plat uitzien in vergelijking met de rest van je haar. De lengte en uiteinden zijn misschien vol van lichaam, maar de wortels blijven recht en bijna plat op je hoofd. Het kan helpen om volumegevende haarverzorgingsproducten te gebruiken om energie en wortellift toe te voegen.

Hoe zorg je voor type 2b haar?

U kunt uw natuurlijke golven laten gedijen met enkele eenvoudige routinestappen die resultaten beloven. Overweeg de volgende do's en don'ts als het gaat om het navigeren door dit specifieke haartype thuis.

# 1 Gebruik een verhelderende formule

Overmatige opbouw van producten, vuil en olie kan 2b haar snel verzwaren. Het is essentieel om je haar en hoofdhuid grondig te reinigen met een zuiverende shampoo. Verhelderende shampoosdiepe reiniging om talg te verwijderenvan de haarschacht zonder de natuurlijke oliën van je haar te verwijderen.

Na verheldering voelen je golven nieuw leven ingeblazen en minder zwaar belast.

Misschien geef je de voorkeur aan een sulfaatvrije shampoo als onderdeel van de curly girl-methode. Veel shampoos bevatten agressieve ingrediënten die niet veel goeds voorspellen bij krullend, golvend of pluizig haar.

#2 Gebruik af en toe een zeezoutspray

Een zeezoutspray is een eenvoudig middel om zonder poespas sterkere golven aan te moedigen. Door het product rechtstreeks op nat haar aan te brengen, worden de golven versterkt en worden die strandachtige lokken nagebootst die voor velen pas aankomen na een zoute duik in de zee.

Als alternatief kunt u een zoutspray gebruiken om dikte op te bouwen en een korrelige textuur te creëren op niet-wasdagen. Houd er rekening mee dat zeezout de haarlokken kan uitdrogen. Beperk je gebruik, of probeer de spray te mengen met een leave-in conditioner om een ​​meer voedende formule te maken.

# 3 Laat je haar aan de lucht drogen

Door je haar aan de lucht te drogen, krijg je die golvende textuur zonder manipulatie van gereedschap. Het elimineert ook het risico van oppervlaktebeschadiging van de haarschachtvan haardrogers.

Een microvezel handdoek is een van debeste manieren om je haar te drogen. Het is zacht voor krullen, absorbeert het overtollige water en voorkomt kroezen en losse haren. Draai gewoon je pas gewassen haar ondersteboven en wikkel de handdoek stevig om je hoofd voordat je hem 's ochtends verwijdert.

Vergeet niet om een ​​beschermingsspray te gebruiken op dagen dat je toch besluit om de föhn te gebruiken.

# 4 Was je haar niet te vaak

Veel mensen met 2b-haar hebben de gewoonte om hun haar te veel te wassen om platte of vettige wortels te voorkomen, maar te vaak wassen kan resulteren in vettig haar. Wanneer je de natuurlijke oliën uit je haar verwijdert, geeft de hoofdhuid een signaal aan de talgklierenmeer olie produceren, waardoor je ondanks je inspanningen om de hoofdhuid schoon te houden een vette manen hebt.

#5 Gebruik lichtgewicht producten

Je zou in de verleiding kunnen komen om je haar te vullen met dikke producten om kroezen te voorkomen, maar deze producten kunnen snel door het haar worden opgenomen en het verzwaren. Lichtgewicht producten met hydraterende eigenschappen houden je golven veerkrachtig en vrij terwijl ze vocht vasthouden.

# 6 Gebruik warmtegereedschap niet te veel

Het mooie van type 2b-haar is dat het geen hittestyling vereist. Je bent begaafd met zwoele golven die zichzelf vormen zonder enige stylingapparatuur. Het grootste probleem voor de meesten is kroezen, maar je kunt dit op afstand houden met de juiste stylingproducten.

Beperk hittestyling tot gelegenheden waarbij je glad en steil haar of een veerkrachtige krul wilt.

Welke kapsels zijn perfect voor type 2b-haar?

Er is geen one-style-fits-all als het gaat om haartypes, maar bepaalde stijlen passen meer bij het ene haartype dan bij andere. 2b-haar is een van de meest veelzijdige haartypes, dus het is gemakkelijk om met verschillende looks te spelen.

Hieronder staan ​​3 kapsels die bijzonder goed werken voor een 2b haartype.

# 1 Ronde laag gesneden

Ronde lagen zijn ideaal voor 2b-haar omdat ze volume toevoegen door het golfpatroon te versterken. De natuurlijke textuur van je haar kan comfortabel werken met deze stijl zonder warmte en overmatige styling.

Als u een paar ranken aan de voorkant laat, helpt dit om uw gezicht vorm te geven en uw gelaatstrekken te verzachten.

# 2 Golvende bob

Een bob is geweldig voor golvend haar omdat het de zachte S-vormen op natuurlijke wijze laat stuiteren. Het vereist minimaal onderhoud, omdat u het op zijn plaats kunt föhnen of op zijn plaats kunt laten vallen door aan de lucht te drogen.

Je kunt een krulcrème aanbrengen op vochtig haar voordat je het droogt als je meer textuur wilt opbouwen.

# 3 Een snit van één lengte

Omdat je haartextuur een natuurlijke body heeft, kun je ook werken met een kapsel van één lengte. Dit zorgt voor een strakke, klassieke snit die de lengte behoudt - perfect voor het produceren van rommelige strandgolven.

Een lange of halflange snit werkt het beste.

Beste producten en ingrediënten voor 2b haartype

De juiste producten en ingrediënten vormen samen een solide haarverzorgingsroutine. Degenen met een 2b-haartype kunnen profiteren van lichtgewicht producten die het haar niet verzwaren. Prioriteit geven aan hydratatie is een andere essentiële stap om je 2b-lokken goed gevoed en vrij van kroezen te houden.

Ingrediënten

De beste ingrediënten voor 2b-haar zijn de ingrediënten die vocht toevoegen. U wilt dus ingrediënten selecteren met natuurlijke hydraterende eigenschappen. Enkele goede voorbeelden zijn:

  • arganolie
  • Amandel
  • Avocado en avocado-olie
  • Kokosnootolie
  • Olijf

Shampoo's en andere producten

Shampoo is de eerste stap in elke haarroutine. Je moet een reinigende shampoo kiezen met eigenschappen die jouw haartype en textuur ondersteunen. DeMoérie minerale shampoois een goede keuze voor 2b-haar omdat het rijk is aan natuurlijke ingrediënten die de hoofdhuid reinigen en de haarschacht beschermen.

Andere voordelige producten zijn:

  • Olaplex No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo
  • Avalon Organics Verhelderende Citroenshampoo
  • Bumble and Bumble Surf Spray
  • Bondi Boost Zeezoutspray
  • Moroccanoil alles-in-één leave-in conditioner

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal ik of ik een 2b haartype heb?

U kunt bepalen of u een 2b-haartype heeft door het uiterlijk van uw haar te controleren. Je hebt type 2 haar als je haar golvend is in plaats van krullend of steil. Type 2b haar wordt gekenmerkt door platte wortels en losse golven die halverwege beginnen.

Wat is het verschil tussen 2b en 2c?

Het belangrijkste verschil tussen haartype 2b en 2c is dat 2b lossere golven heeft, terwijl 2c een meer gedefinieerd golfpatroon heeft. Bovendien heeft type 2b-haar rechte wortels met golven die beginnen vanaf het midden van de lengte, terwijl 2c-haar strakkere golven heeft die beginnen bij de wortels.

Hoe zeldzaam is haartype 2b?

Haartype 2b is niet ongewoon, in tegenstelling tot 1a, het zeldzaamste haartype. Veel mensen hebben golvend haar dat in categorie 2b valt.

Een woord van een arts

Je herkennenhaartypestelt je in staat om een ​​haarroutine op te bouwen die de textuur en het natuurlijke krulpatroon van je haar naar voren brengt. Door je haartype in zijn sterkste, natuurlijke vorm te houden, ben je verzekerd van gezond haar voor de komende jaren, waardoor het risico op haaruitval en dunner wordend haar wordt geminimaliseerd.

Het belangrijkste pijnpunt voor mensen met type 2b-haar is het vasthouden van vocht om kroezen en droge haarlokken te verminderen. Gelukkig kun je deze problemen overwinnen door het dagelijkse wassen met shampoo over te slaan, conditionerende behandelingen te gebruiken en chemicaliën te vermijden die het haar verder uitdrogen.

Omdat droog haar meer vatbaar is voor breuk, is het essentieel om waar mogelijk vocht toe te voegen. Zoals de meeste haartypes, kunt u er ook baat bij hebbenregelmatig trimmen, natuurlijke producten en zachtaardighoofdhuid massagester ondersteuning van algeheel gezond haar en groei.

Conclusie

Type 2b haar is medium golvend haar dat weinig onderhoud nodig heeft om er goed uit te zien. Maar met een op maat gemaakte haarverzorgingsroutine kunt u uw golven verbeteren en de indruk wekken van uitgeborstelde krullen zonder zelfs maar de krultang aan te raken.

Er is geen hard werk vereist; slechts een paar aanpassingen aan uw gebruikelijke regime zullen het doen, zoals minder vaak wassen, hete tools overslaan en lichtgewicht stylingproducten gebruiken om kroezen onder controle te houden.

Type 2b haar (golvend): tips voor verzorging en stijl | Gezondheidsverslaggever (2)

Geschreven door

Rosmy Barrios, MD

Type 2b haar (golvend): tips voor verzorging en stijl | Gezondheidsverslaggever (3) Type 2b haar (golvend): tips voor verzorging en stijl | Gezondheidsverslaggever (4)

Dr. Rosmy Barrios, MD, is een medisch adviseur voor de Health Reporter, het hoofd van de anti-verouderingsafdeling en een specialist in regeneratieve geneeskunde in verschillende medische instellingen met jarenlange ervaring in esthetische geneeskunde en cosmetologie.

Het artikel is gecontroleerd door Donika Vata, MD

Type 2b haar (golvend): tips voor verzorging en stijl | Gezondheidsverslaggever (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 5711

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.