Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (2024)

Eerder deze week vroeg ik mijn Twitter-familie om me te helpen bij het kiezen van deslechtste sets van het Junk Wax-tijdperk, die ik losjes definieer als 1987-1993. Het was een leuk project, met veel geweldige inbreng van mijn mede-honkbalkaartfans. Ik hoop dat je het leuk vond.

Toch voelde ik me bijna een beetje schuldig. Ik vond het geweldig om kaarten uit die tijd te verzamelen. Ik hou nog steeds van ze. Ik heb het afgelopen jaar minstens 10 dozen van de sets op die "slechtste" lijst gekocht (ze zijn allemaal goedkoop, wat enorm is), en ik vond het leuk om alle pakketten open te scheuren. Maar toch kon ik niet anders dan denken dat die kleine Ryan teleurgesteld zou zijn over alle gemene dingen die volwassen Ryan over die honkbalkaarten schreef (zelfs als ze objectief waar waren).

MEER:Rangschikking van de top 15 honkbalkaartensets van de jaren '80 en '90

Dus begon ik aan een ander project, een project dat de kleine Ryan trots zou maken op de volwassen Ryan. Het is een vredesoffer aan mijn vroegere zelf, een blik op de beste sets van het Junk Wax-tijdperk. Ik heb opnieuw om uw hulp gevraagd en de reactie was een beetje overweldigend. Het spijt me heel erg dat ik niet elke reactie kon gebruiken, maar ik heb geprobeerd van iedereen minstens één reactie te krijgen.

Zonder verdere vertraging zijn hier de 13 BESTE sets van het Junk Wax-tijdperk. Ik had gedachten over elke set en nam vervolgens mijn favoriete bijdragen van de Twitter-familie op.

13. 1993 bovendek

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (1)

Waarom deze set de beste was:We beginnen om twee redenen met een van mijn persoonlijke favorieten. Ten eerste ben ik dol op het ontwerp van de basisset (ja, zelfs de cursieve namen). De fotografie is verbluffend - elke foto, op de voor- of achterkant, heeft emotie, actie, intensiteit of persoonlijkheid - en de subsets, vooral de Teamgenoten-kaarten, zijn glorieus (het Star Rookie-ontwerp is een beetje blah, maar dat is OK). En de tweede reden waarom deze set hier is, is om te laten zien dat ik niet rangschik op wat deze sets nu waard zijn. Deze week 'won' ik een eBay-veiling (ik was de enige bieder) voor drie Series I-dozen voor $ 5, exclusief verzendkosten. Ik zou niet gelukkiger kunnen zijn. De Series II-boxen zijn momenteel te duur omdat iedereen Jeter-rookie-dronken is, maar als je leuke kaartenpakketten wilt openen voor een redelijke prijs, kun je een Series I-box niet verslaan.

@JoshuaEvers5:Hield van '93 bovendek! Het voelde zo belangrijk dat het typische logo niet meer op de voorkant stond. Geweldige foto's voor en achter (ik zou alleen willen dat ze geen rand hadden). De Then and Now-serie was het coolste dat ik als kind had gezien. Ik heb nog steeds mijn George Brett uit die T&N-serie in een koffer op de plank. Ik heb het vorige week aan mijn 6-jarige laten zien. Koelheidsfactor houdt stand! Ook heeft mijn vader me de Royals-teamset uit '93 Upper Deck gegeven, dus dat helpt waarschijnlijk mijn genegenheid ervoor.

@LUISPERRO21:Mijn favoriete set uit deze tijd is zonder twijfel de Upper Deck uit 1993. De fotografie is spectaculair met enkele van de beste actiefoto's die ik ooit op een honkbalkaart heb gezien. De kleuren zijn geweldig en ik kan er nog uren naar staren.

@JoeySMU:Toen we opgroeiden op het platteland van Iowa, hadden we voornamelijk toegang tot de basiskaartlijnen, dus mijn keuzes zijn anders dan de meeste. 1993 Upper Deck was mijn eerste glanzende kaartenset, geweldige fotografie, en ik bezit een Ioosecollection Cal Ripken Jr. subsetkaart.

12. Studio uit 1991

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (2)

Waarom deze set de beste was:Ja, deze set is eigenlijk Glamour Shots voor MLB-spelers, maar het was verfrissend en uniek en een geweldige showcase voor de persoonlijkheden van spelers. Ik vond het toen geweldig en ben er nu dol op. De paarse randen met de zwart-witfotografie werkten gewoon zo goed. Ik bedoel, hoe kun je geen voorliefde voelen voor een set met een van de spelers die zijn eigen papegaai meebrengt voor de fotoshoot? En in een tijdperk van enorme checklists en packs vol met niets anders dan commons, betekende Studio's een-serie, 264-kaarten checklist dat je verschillende spelers had die je kende en waar je van hield in elk pakket. Dat is een kwaliteitsproduct.

@ExtraInningsUK:Mijn geliefde Donruss 1991, de eerste complete set die ik ooit heb ontvangen en mijn prijsbezit, kwam met een verzegeld pakket van 1991 Studio, dat bij opening de duurste kaarten onthulde die ik ooit in mijn hand had gehad. Het bevatte een de facto RC van Jeff Bagwell waarin de toekomstige ster modelleerde wat ik dacht dat eruitzag als een ongemakkelijke schoolfoto. Het pakket bevatte ook een angstaanjagende Rocket, destijds een van mijn favorieten.

@ToddHertz:Dit voelde als een hogere klasse kaarten voor de 14-jarige ik. De meeste andere sets bevatten spelactie - deze lieten me de spelers en hun persoonlijkheden zien. Ozzie Smith was speels, de ogen van Tim Raines boorden zich in mijn ziel, Steve Lake... had een vogel?

@jeffmelaragno:Mijn plaatselijke kaartwinkel had een deal waarbij ze je 20 procent korting zouden geven (ik denk dat het dat was) als je $ 10 uitgaf. Dat was destijds een vrij groot bedrag, maar ik deed het een week en kreeg een Studio-pakket met de $ 2. Ik wilde de Phil Plantier-kaart en had het geluk om die in dat pakket te krijgen. Blije Red Sox-fan!

@Folsom_Dave:De zwart-wit professionele foto's waren klassiek. Mijn favoriete kaart in de set was Nolan Ryan die een vlammende honkbal vasthield. Ik probeerde diezelfde foto 15 jaar later opnieuw te maken, het was moeilijker dan het leek!

11. Fleer Ultra uit 1992

Waarom deze set de beste was:Ik schreef er een klein stukje over in deslechtste Junk Wax Era zet verhaal(in de capsule over het Fleer Ultra-debacle uit 1991), maar de Fleer Ultra-set uit 1992, die in alle opzichten verbluffend was, liet zien hoe slecht het aanbod van 1991 werkelijk was. Er moest een geheel nieuwe groep mensen zijn die de beslissingen nam in '92, toch? Deze kaarten sprongen eruit op een manier die maar weinig sets deden. Ze hebben zelfs, in mijn boek, de Stadium Club-kaarten uit 1991 beschaamd gemaakt, hoewel die set (spoiler) punten krijgt omdat hij de eerste is met het volledige kaartfoto-concept.

@crcyclone6:Ik ben dol op deze set omdat de foto van de speler de hele voorkant van de kaart beslaat. Er waren geen gekke randen en ik ben dol op het Fleer Ultra-logo in reliëf op de voorkant.

@cardboardicons:Dit merk viel bij zijn debuut in 1991 echt tegen, maar (Fleer) Ultra kreeg in 1992 een grondige herziening met premium glanzende kolf in combinatie met een vooruitstrevend ontwerp dat soms steen nabootste. De grote trekpleister voor deze set waren de inzetstukken die voor die tijd van de bovenste plank waren. Ze werden ook meestal op de achterkant van de verpakking geplaatst, dus er was een moment waarop je je adem inhield terwijl je de verpakking begon te schillen. Singles waren ook hot, vergelijkbaar met TSC uit 1991.

10. Bovendek SP uit 1993

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (3)

Waarom deze set de beste was:Heb je gezien hoeveel deDerek Jeter SP rookiekaart gaat voor? Heilige schniks. En ja, meestal zijn de PSA 9/10-kaarten zoveel waard omdat het onmogelijk was om die foliekaarten in perfecte staat te houden, maar het zijn ook prachtige kaarten. De basisset is uitstekend qua ontwerp en inhoud - nogmaals, een kleine checklist helpt - en de gestanste insteekkaarten waren hun tijd ver vooruit. Dit was een betere "super-premium" set dan Topps Finest of Fleer Flair (hoeveel flair?) dat jaar.

@jeffmelaragno:De gestanste kaarten verbaasden me toen ik ze zag. Ik weet niet precies waarom, maar ik dacht dat ze het coolste waren.

@JasonHodge80:Twee woorden kunnen samenvatten waarom ik voor deze set heb gekozen, afgezien van het geweldige ontwerp: DEREK JETER

9. Donrus uit 1987

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (4)Waarom deze set de beste was:Alle drie de primaire sets waren geweldig in 1987 (en Sportflics was ook leuk). Unieke ontwerpen, ongelooflijk opwindende rookies — Future Stars en Rated Rookies bezorgden elke keer dat ze uit een roedel tevoorschijn kwamen een rilling door de ruggengraat — en massa's toekomstige Hall of Famers. Het Donruss-aanbod was misschien het meest opvallend, met de zwarte randen, gele strepen en verschillende kleuren op de naamlijn, maar deze waren ook het meest frustrerend. Proberen iets in perfecte staat te houden was bijna onmogelijk.

Maar echt, de Rated Rookies waren ongelooflijk. Dit was de beste klasse van Rated Rookies in de geschiedenis van Donrus. Nou ja, in ieder geval het eerste decennium van Rated Rookies.De 20 RR's gecombineerd voor 457.6 carrière bWAR, geleid door Greg Maddux en ondersteund door jongens als Bo Jackson, Mark McGwire en Rafael Palmeiro. En Barry Bonds, Barry Larkin, David Cone en Mike Greenwell hadden dat jaar ook Donruss-rookiekaarten.

@Jimmy_Sanderson:De zwarte rand is stevig. Enkele goed beoordeelde rookies met Bo Jackson, Greg Maddux en Mark McGwire. Donruss valt altijd op met de Diamond Kings, die gewoon een geweldige vondst waren bij het openen van de waxpakketten!

@thesportsrabbi:Hield van de Donruss uit 1987 en ze sloegen een HR met deze set. Greg Maddux, Bo Jackson, Barry Bonds, Mark McGwire, Bonilla, Larkin, de lijst gaat maar door. Eenvoudig ontwerp, goede foto's en geweldige kaarten. Waar had een verzamelaar nog meer van kunnen dromen?

@erocmace:Op Twitter gebruik ik #number1number9fan omdat ik nog nooit iemand heb ontmoet met een grotere Von Hayes-collectie. Zijn opmerkelijke jaar in 1986 leverde hem een ​​schilderij op van Dick Perez voor Donruss' Diamond Kings uit 1987 - een hoogtepunt voor elke verzamelaar in deze tijd. De Rated Rookies waren gestapeld en stijlvol: Hall of Famer Greg Maddux en zijn beste snorkarton laten zien, Bo Jackson warming-up op het veld in een klassiek poederblauw uniform, en Mark McGwire, terwijl hij poseert, is een aantoonbaar betere foto dan zijn tegenhanger van Topps .

@flablete:Naar mijn mening was er geen beter jaar voor kaarten dan in 1987. Hoewel de Topps-set de beste set aller tijden moet zijn, ging Donruss echt tot het extra niveau voor die rookie-klas. jongens, Barry Larkin! Hoewel geboren en getogen in New Orleans, ben ik mijn hele leven een Reds-fan geweest. Ik heb mijn set nog steeds in een kaartenmap met die Larkin-kaart opgeblazen als omslag. Topps gaf je de nostalgie en wat geldfoutkaarten, Donruss gaf je een beetje oud met het nieuwe. Een bijgewerkte achtergrond die past bij alle Rated Rookies. Gemakkelijk de beste sets voor honkbal in een lange tijd!

8. Boogschutter uit 1992

Waarom deze set de beste was:Als je een fan was van rookies, dan is dit je droomset. Destijds - onthoud, dit was vóór onze moderne internet- of honkbalreferentie, kinderen - opende je pakjes Bowman en je had geen idee wie de jonge kinderen waren, maar je wist dat ze goed genoeg moesten zijn voor een honkbalkaart, dus je stop ze in plastic hoezen en ordners en zoek ze vervolgens op in uw Beckett-prijsgids. En de Bowman-set uit 1992 was anders dan die uit 1989-91. Deze waren glanzend, moeilijker te vinden (ik kon mijn oude niet vinden, en de kans dat ik een doos op eBay kan betalen is nihil, dushier is een Google Afbeeldingen-pagina om te zien hoe ze eruit zien) en had lange, magere vooruitzichten die poloshirts droegen terwijl ze om de een of andere reden tegen muren leunden. Het was allemaal heel vreemd, maar heel intrigerend.

@cardboardicons:De moderne RC-markt ging van start met het Bowman-product uit 1992 - de glanzende afwerking gaf het merk een verfrissend premium gevoel en had ook een geweldige rookie-kaartklasse met 3 HOFers: Mike Piazza, Mariano Rivera en Trevor Hoffman. Checklist is bezaaid met rookies van MLB-sterren en bruikbare veteranen. Sleeper RC is Cliff Floyd sinds hij een basketbal ala Michael Jordan dunkt. iconisch.

@ToddBrommelkamp:Ik koester nog steeds mijn Salomon Torres-kaarten uit de Bowman-set uit 1992. Hij domineerde in Clinton, Iowa, in 1991. Strak, no-nonsense ontwerp en relatieve schaarste. Piazza en Rivera steken in mijn gedachten uit die set, vooral Mo vanwege de "senior picture" -kwaliteit van de fotografie die Topps gebruikte met enkele prospects.

@Mattksquared:Als fan van verzamelen zal ik het kort en krachtig houden. 92 Bowman had belangrijke rookies van Rivera, Piazza, Hoffman, Carlos Delgado, Derek Lowe en, het beste van alles, Raul Mondesi.

@_Talrijk_:1992 Bowman was het geschenk dat ik als jonge verzamelaar bleef geven. De straatkleding, de glans en het mooie design. Om nog maar te zwijgen van mijn eerste blootstelling aan echte toekomstige sterren. Ik herinner me dat ik Manny Ramirez en Chipper Jones heb opgegraven jaren nadat ik de pakketten had geopend en ze werden rijzende sterren.

7. Score uit 1990

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (5)

Waarom deze set de beste was:Als je mijn stuk leest over deslechtste sets van het Junk Wax-tijdperk, weet je, ik was hard op Score - de sets uit 1988, 1989 en 1992 haalden allemaal de lijst. Maar ik heb je ook een voorproefje gegeven van wat ik van de set uit 1990 vond. Deze was uitstekend. De Bo Jackson-kaart waarop hij voetbalschoudervullingen draagt ​​en een honkbalknuppel vasthoudt, is misschien wel de meest iconische kaart van de jaren negentig. Ik heb er het afgelopen jaar een paar in dozen gevonden en, laat me je vertellen, de spanning is niet verdwenen. De rookie-oogst was geweldig, de eerste ronde draft-picks - lachende Frank Thomas! - waren geweldig en alles aan deze set is uitstekend.

@ChrisWGamble:Ik weet dat ik misschien een van de weinigen ben die helemaal weg is van 1990 Score, maar ik schaam me er niet voor om het toe te geven. Het heeft goede nieuwelingen zoals Larry Walker, Bernie Williams, Deion Sanders, Sammy Sosa en natuurlijk Frank Thomas. Het heeft goede fotografie, leuke maar niet overdreven waanzinnige randen, teamlogo's op de voorkant, samen met naam en positie, statistieken en een goed opschrift op de achterkant met ook de typische kleurenfoto op de achterkant. Dit zal altijd een van mijn favoriete sets zijn en ik ben blij dat deze kaarten tegenwoordig goedkoop te vinden zijn. Geef me de hele score van 1990!

@Fillmore79:Ik was 10 jaar oud op het hoogtepunt van mijn carrière als kaartenverzamelaar. Ik had mijn zomergras uitgegeven aan honkbalkaarten, waarvan een groot deel aan Score. De kaarten waren geweldig en ik had gehoord dat er een zwart-witkaart van Bo Jackson was die voetbal met honkbal vermengde. Die zomer dwong mijn moeder me om weer naar school te gaan om kleding te kopen, ik zag er tegenop. Toen we JC Penny bereikten, puilden mijn ogen uit mijn hoofd. Ze boden een pakket met scorekaarten uit 1990 aan bij elke aankoop van $ 50. Ik was nog nooit zo opgewonden om kleding te kopen in mijn leven, en $ 150 later zat ik in de auto met 3 pakjes kaarten in mijn hand. Op de rit naar huis opende ik gretig de pakjes. In het midden van het tweede pakket daar was het. Bo freaking Jackson zwart en wit! Ik schreeuwde. Mijn moeder heeft me bijna vermoord. Coolste pack pull die ik me kan herinneren. Nog steeds een van de coolste kaarten ooit gemaakt!

@15CK15CK:Ik heb onlangs een bijna complete set opgehaald, maar alleen omdat deze in een map en pagina's zat, en goedkoper was dan alleen de map en pagina's te kopen! De rood omrande kaarten zijn een beetje onaangenaam, maar de rookies en draft-picks aan het einde van de set zijn behoorlijk moordend, en ik kreeg toevallig de Frank Thomas door hem ondertekend buiten de Kingdome tijdens zijn rookiejaar. Bovendien was de eerbetoonkaart voor Dave Dravecky een geweldige toevoeging die deze zeker op de lijst heeft geschoten.

@ExamineBaseball:Ik kon niet wachten om de enorme gele doos van deze set onder de kerstboom te openen. Primetime's rookie, Bo Jackson's Nike pose, Frank Thomas' draft pick card, wat? Deze set is geladen. Voeg Larry Walker, Bernie Williams en ja Kevin Maas toe, deze set was vermakelijk en de droom van een goudzoeker tot in 1991.

6. Stadionclub uit 1991

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (6)

Waarom deze set de beste was:Zoals de meeste kinderen van mijn leeftijd wist ik niet dat honkbalkaarten zonder randen gemaakt konden worden. De full-card foto was een revolutie en de mensen van Topps hebben fantastisch werk geleverd door ervoor te zorgen dat sterspelers prachtige foto's hadden. De Griffey Jr.-kaart is geweldig. De Nolan Ryan-kaart is iconisch (ook die van Dave Stewart in dezelfde outfit). Frank Thomas ziet eruit als een Hall of Famer op zijn foto. En het is niet alleen dat kaartwinkels $ 4 en $ 5 per pakket in rekening brachten, het is dat we het graag betaalden (zelfs als sommige pakketten sterloze blindgangers waren).

@timcarrollart:Deze set was fascinerend. De fotografie was overdreven (Nolan gooide in een smoking!) En de hoogglans op het eenvoudige ontwerp gaf ze een chique gevoel. Wat deze set boven alle andere plaatste, was de kaart terug. Een honkbalveld, een honkbal en een foto van de eerste Topps-kaart van de speler. Het was de beste kaart uit het junk-tijdperk.

@nathanphifer:Als je 10 jaar oud bent, is het openen van een kaartspel bijna een spirituele ervaring. De intrige van wat je gaat begroeten als je die wasverpakking loslaat, is ongeëvenaard. Toen Stadium Club uitkwam, had ik een heel ander gevoel dan daarvoor. Ze waren zo chique; van de superglanzende foto's van hoge kwaliteit tot de gouden rand aan de onderkant. De eerste keer dat ik een pakje opende, kreeg ik het gevoel dat ik meteen werd verheven tot de "kan het me veroorloven om authentieke Reebok Pumps te dragen" -club waar ik absoluut niet in zat.

@lampert_jake:In 1991 was ik helemaal in de minderjarigen- en prospectscene en de Stadium Club-set dekte het zo goed. Bovendien zagen ze er zo cool uit en de informatie op de achterkant, samen met een shot van de eerste Topps-kaart van de speler, was anders dan alles wat ik eerder had gezien.

@aaronesharp:Ze waren glanzend, wat in die tijd betekende dat ze super cool waren. Ze zagen er high-end uit en voelden aan, maar het waren Topps, dus ze waren nog steeds iets waar de gemiddelde persoon zich mee kon identificeren. Ze waren de Dodge Stealth onder de kaarten.

5. Blad uit 1990

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (7)

Waarom deze set de beste was:De beste dag van mijn kaartverzamelleven was het vinden van een Frank Thomas rookie-kaart in een pakje Leaf uit 1990 op een gigantische kaartconventie in het centrum van St. Louis toen ik een kind was. Ik gaf geld uit en gaf $ 3 uit voor het pakket en kreeg de kaart die ik wilde. Hoe vaak gebeurt dat? Die dag won ik ook een door Lou Brock gesigneerde honkbal als deurprijs (het was geweldig om mijn naam door de luidspreker te horen roepen) en, oh,Muhammad Ali gaf mij en mijn vriend Tommy een gesigneerde kaart. Geen biggie. (Gewoon voor de lol, bekijk mij en SN-honkbalredacteur Jason Fosteropen een doos Leaf uit 1990.)

@Folsom_Dave:Mooi design en hou van de zilveren ruggen. Geweldige foto's - verdomd, hun checklists hadden spelersfoto's en waren stijlvol. Favoriete kaart: Frank Thomas rookie in de pre-zwarte Sox-uniformen.

@amedlock1:Na de release van Upper Deck in 1989 was het duidelijk dat bedrijven hun spel moesten verbeteren. Deze speciale editie van Donruss volgde op Upper Deck met de zeer duidelijke gameplay-shots. De Leaf-sets waren moeilijk te vinden naast kaartshows.

@jtuffli:Dit is strikt omdat ik die Kevin Maas-kaart kreeg die zo gewild was in mijn eerste pakket. Dat was mij nog nooit overkomen (nooit de 89 UD Griffey gekregen, waarschijnlijk de enige ter wereld) en ik herinner me dat ik meer voor dat pakket betaalde dan voor elk ander pakket dat ik eerder had gekocht. Ik kon niet geloven dat ik dat betaalde, maar kreeg toen de Maaskaart. Ik was opgewonden. Natuurlijk waren die kaarten drie weken later waardeloos. Ik had moeten verkopen.

4. Fleer uit 1987

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (8)

Waarom deze set de beste was:Kijk, misschien ben ik het maar, maar deze kaarten waren nogal heilig. Pakjes van mijn favoriete set (spoiler alert) waren overal, maar Fleer was moeilijker te vinden in 1987, en toen ik ze in kaartwinkels zag, waren ze 75 cent of een dollar per pakje. Je moest geld uitgeven voor Fleer, en dat respecteerde ik. De blauwe kaarten waren scherp. De stickers waren geweldig voor de voorkant van mijn map. Een objectieve blik op de set zou gebreken aan het licht brengen (algemene fotografie, enz.), dat weet ik zeker, maar dat hebben we hier niet in mijn ranglijst. Ik moet dit vermelden: een Twitter-bijdrager, @Folsom_Dave, is het zeker niet eens met deze rangschikking. Hij zei dat het Fleer-ontwerp uit 1987, en ik citeer, "het lijkt alsof een smurf heeft overgegeven." Dat amuseerde me.

@BabbSports:Vóór '87 was er niet veel kleur in de ontwerpen van kaarten, maar deze Fleer bracht het met de blauwe rand, en voor mij hielp het de speler een beetje meer te 'poppen' dan in het verleden. Na dit jaar leken de kaarten meer oog te krijgen. En het heeft de rookie-kaart voor mijn favoriete speler aller tijden, Will 'The Thrill' Clark. In zijn eerste AB, vs. Nolan Ryan, gaat hij diep. De grijns, de swag, de sensatie. 17:49 uur

@Jimmy_Sanderson:Hield van de blauwe rand en een aantal echt geweldige rookie-kaarten hier ook met Barry Larkin en Bo Jackson. Enkele goede foto's van vroege prime-spelers zoals Barry Bonds en Will Clark.

@Anthony_Humbert:De Fleer-set uit '87 was geweldig omdat het de plek had waar de jongens graag ballen in de zone sloegen.

3. Studio uit 1993

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (9)

Waarom deze set de beste was:Ja, misschien is dit veel te hoog voor deze set. Het kan me niet schelen. Ik hou van deze kaarten, bijna irrationeel. En ik vind het geweldig dat je nog steeds dozen op eBay kunt kopen voor $ 15ish. Ik ben bij mijn laatste acht of negen pakken van de doos die ik heb en ik ben al op zoek naar mijn volgende. De kaarten zijn verbluffend, met openhartige foto's van de spelers bovenop gigantische teamlogo's - truien of hoeden, zodat je het stiksel kunt zien. De backs zijn ook geweldig, met hun highschoolyearbook-achtige biografieën en geposeerde foto's. Gewoon een mooi geheel. Geen echte waarde behalve nostalgie, maar dat is mijn verdomde stuurhuis. Oh, en de kleine checklist (220) maakt hier ook indruk - ik opende deze week een pakket met Frank Thomas, Barry Bonds, Ken Griffey Jr. en Cal RipkenJr. Ja. Ik hou van een set die wordt bestuurd door spelers, niet door achtervolgingskaarten.

@The1Tab:De volledige foto met het logo/pet/jersey als achtergrond was gewoon een goede look. Ze waren scherp; de heldere beelden kwamen in een map of bovenlader (nog steeds!). De folieauto op de kaart was ook een mooie stoere. Het waren sexy kaarten.

@timcarrollart:De portretkwaliteit is prachtig en het is fantastisch om de teamtruien/hoeden als achtergrond te hebben. De toevoeging van de holografische facsimile is de kers op de taart, waardoor elke kaart een meerlaags gevoel krijgt. Slechts 220 kaarten, dus de kans om een ​​ster of HOF in elk pakket te trekken was groot. Veel leuke informatie op de achterkant!

@11TimeChamps:1993 Studio was zo geweldig - nieuwe, inventieve manier om spelers- en teamlogo (met de truien) op de voorkant weer te geven (inclusief handtekeningen was ook een leuke bijkomstigheid). De "Up Close" op de achterkant was cool - als 11-jarig kind was ik niet gedreven door statistieken, dus het was leuk om leuke weetjes over het leven van een speler te zien. Eindelijk, de Heritage-inzet was geweldig - de Ozzie-erfgoedkaart is een van mijn favoriete kaarten aller tijden.

@BenAdams38:De Studio-set uit 1993 was geweldig vanwege de fotografie en de folie-signatuur op de voorkant. Hield echt van de feiten op de achterkant, die meer informatie over de spelers gaven dan alleen de normale statistieken. De diepere drijfveren in tegen wie een speler wel en niet goed presteerde, waren cool. Oh, en iemand (Darren Daulton misschien?) beweerde dat Mickey Morandini zijn stokpaardje was.

2. Bovendek uit 1989

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (10)

Waarom deze set de beste was:Ik bedoel, weet je. Er zijn verschillende niveaus van "game-changers" in de honkbalkaartenhobby: eerste handtekeningen, eerste super premium kaarten, eerste genummerde kaarten, eerste 1/1, eerste wat dan ook. Maar deze set was in zoveel opzichten de originele game-wisselaar. Hielp dat Upper Deck slimme beginnerskeuzes maakte, hè?

@kgnevMKE:Ik weet dat je oververzadigd zult zijn met de opmerkingen van Upper Deck uit 1989, maar ik kan niet over een van deze sets praten zonder eerst de UD-klassieker uit 1989 te noemen. Het ontwerp is zo scherp met de basislijn aan de zijkant en de frisse witte randen. Alles springt eruit en de foto-/beeldkwaliteit leek lichtjaren beter dan wat ik als 9-jarige eerder had gezien. Ik werd weggeblazen door deze set (en nog steeds de volgende paar seizoenen van UD).

@amedlock1:Hoewel het niet mijn absolute favoriet is, is het een goede tweede. Deze set bevat de heilige graal van de moderne kaarten, de Ken Griffey Jr. rookie. De beeldkwaliteit van de Upper Deck-kaarten was buitengewoon. Een andere interessante kaart in de set is dat Nolan Ryan een voetbal gooit terwijl hij bij de Rangers is. Rangers pitching-coach Tom House liet al zijn werpers een voetbal gebruiken om los te komen, wat als out-of-the-box denken werd beschouwd.

@mattkemm:Dit was een geweldige set. VEEL jonge sterren. Ik bedoel, kom op, IEDEREEN wil nog steeds de Griffey RC.

@crcyclone6:Ik ben dol op deze set omdat het het kaartspel veranderde en anderen dwong de lat voor hun kaarten hoger te leggen. Geen kartonnen gevoel meer, ook al duurde het een paar jaar voordat anderen in de pas liepen. De opbouw van de kaarten is geweldig. De eerste basislijn aan de rechterkant en het glanzende gevoel zijn fantastisch, om nog maar te zwijgen van de rookie van Griffey Jr. die de nummer 1 kaart in de set is.

1. Topps uit 1987

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (11)

Waarom deze set de beste was:Als je dacht dat die er waselke kans dat er iets anders dan Topps uit 1987 bovenaan deze lijst zou staan, je bent gek (of je kent me gewoon niet zo goed). Ik hou van alles aan deze set, zelfs nu. De houtnerfgrenzen. De toekomstige sterren. De leuke weetjes en trivia op de achterkant van de kaarten. De rookies. Oh, de rookies. Ik was een meester in het naar huis fietsen van de Ben Franklin-dollarwinkel met een doos ongeopende Topps uit 1987 die op het stuur balanceerde. Zoveel van mijn toelage of geld dat ik verdiende met het scheppen van opritten of het maaien van gazons ging naar pakken van deze set. En het kan me niet eens schelen dat ze nu eigenlijk waardeloos zijn. Voor mij, voor de herinneringen, waren ze elke verdomde dollar waard.

@timcarrollart:De houtnerfrand, teamkleurige naamplaatjes, teamlogo's in de hoek werken harmonieus samen. Alle kaarten hebben dezelfde oriëntatie, waardoor het prettig is om naar te kijken in een album. Deze set heeft zijn aandeel in HOFers en star RC's, en heeft een cultstatus voor verzamelaars die een complete gesigneerde set proberen samen te stellen (veel succes met het kopen van een Ricky Wright!). De info-nuggets op de achterkant waren ook leuk om te lezen!

@kuchemJ:BEST. SET. OOIT. De houtnerf is klassiek. Ziet er zo verdomd goed uit met de foto's en de centrering was onberispelijk. Ik hield ook van de "Future Stars" en de trofee voor de Rated Rookie. De rookies dat seizoen waren behoorlijk goed, dus dat maakte de set ook geweldig. Het is zo stijlvol en tijdloos en terwijl ik aan het verzamelen was in '85 en '86, was '87 het jaar waarin ik all-in was. De Cardinals deden mee aan de play-offs en het was zo'n geweldige tijd om kaartenverzamelaar en fan te zijn.

@lampert_jake:Ik was een Topps-kind en werd 10 tijdens het laagseizoen van 86-87, dus de 87 Topps-set lag precies in mijn stuurhut. Hield van het ontwerp, alle rookies, toekomstige sterren en het Rookie All-Star Team. Het is de enige set waarmee ik, zelfs op mijn 43e, nog steeds graag "speel" met. Ik kan me een absurd en verontrustend aantal kaartfronten herinneren als je me een speler uit deze set geeft.

@bruno4prez:Elke cent die ik in 1987 verdiende, ging naar Topps wax packs. Ik maaide werven. Ik heb blikjes gerecycled. Ik heb zelfs geholpen met inventariseren in de bouwmarkt van mijn vader. Ik telde letterlijk nagels. Ik weet niet zeker waarom we ze gewoon niet hebben gewogen, maar wat dan ook. Een kruidenierswinkel bij het huis van mijn opa verkocht pakjes voor 30 cent, en ik kocht er honderden. Iedereen herinnert zich de houten bekleding, en ja, ik vond het geweldig. Maar het is meer dan dat. Het is de Future Stars-kaart van Bo Jackson. Het is Kevin Mitchell die naar huis glijdt en een stofstorm veroorzaakt. Het is een iconische set die tot op de dag van vandaag twee vragen oproept: 1. Is Jack Clark veilig teruggekomen naar de derde plaats? 2. Waarom is de trui van Mike Laga roze?

@BenAdams38:De Topps-set uit 1987 was de eerste grote set die ik met de hand verzamelde. Als ik er nu op terugkijk, heeft het niet de geldwaarde van andere sets op de lijst, maar de Bonds-rookie en de McGwire zijn twee kaarten waar ik nog steeds van geniet. Ook was de Wade Boggs All-Star-kaart de eerste kaart die ik als kind kocht. De set bevat ook de rookie van Barry Larkin, en hij was de favoriete speler van mijn broer.

Eervolle vermeldingen

Ik heb ook Twitter-mensen gevraagd om gedachten op te nemen over sets die niet op mijn lijst stonden, en er waren genoeg bijdragen. Hier zijn een paar van de beste.

@15CK15CK:Eervolle vermelding gaat naar de meest gehate Fleer uit 1991. Afgezien van het ontwerp, heeft het sentimentele waarde, aangezien het de eerste doos met kaarten was - en echt het eerste geschenk van welke soort dan ook dat ik me herinner - dat mijn stiefvader in zijn eentje voor mij kocht. Kwam er op een dag mee thuis van het werk. Ik had een behoorlijk omstreden relatie met hem gehad, dus als 11-jarige destijds was dat een behoorlijk groot probleem, en iets waar ik vandaag nog steeds dichtbij ben.

@ShiftyMcShivers:Mijn grootste of beste herinnering was van de topset uit '92 geloof ik, pakketten waren $ 2, wat veel meer was dan de norm was, veel geld voor een 13-jarige in 1992, maar ik trok een Todd VanPoppel / Nolan Ryan "Idolen" kaart. Nadat ik terug naar huis was gereden om mijn Beckett te controleren, was het toen $ 50, en ik was zo opgewonden dat ik me herinner dat ik opschepte tegen al mijn vrienden. Natuurlijk vlamde Van Poppel uit.

@11TimeChamps:Hield van de '93 Stadium Club, vanwege de First Day Production-kaarten. Ik haalde er een uit een pakje van een Hy-Vee-supermarkt. Op dat moment, Beckett, wist ik niet zeker hoe ik de FDP-kaarten moest prijzen, dus het was ongeveer 20-25 keer de waarde van de normale kaart. Die Piazza rookie-kaart stond vermeld op ongeveer $ 5-6 dollar, zonder de FDP. Dus ik dacht dat ik die dag zo'n $ 100-150 kaart uit het pakket had gehaald. Het wordt blijkbaar voor $ 60 op eBay verkocht, maar dat ding zit in de kluis van mijn ouders sinds de dag dat we het openden, LOL.

@oldpete373:Wanneer ik aan honkbalkaarten denk, zal Topps uit 1989 altijd de eerste set zijn die in me opkomt. Ik was negen en de belangrijkste dingen in mijn leven waren mijn vader en honkbal. De avonden die ik met hem doorbracht aan het aanrecht om deze pakjes te openen, behoren tot mijn favoriete jeugdherinneringen. Oh ja, en het vloeiende script en kleurenpalet van deze kaarten maken ze tot een Junk Wax-klassieker.

@kuchemJ:De '89 Topps ziet eruit als de achterkant van de letterman-jacks in de jaren '70 en hoewel hij basic was, zag hij er goed uit en was hij gecentreerd. EN, ik haatte Upper Deck en de opzichtigheid, dus ik moest hier naartoe neigen.

@JoshuaEvers5:Hield ook van de eenvoud van het Stadium Club-ontwerp uit 1992 (vooral met de gouden letters op de Members Only-set - waardoor het zo belangrijk aanvoelde). En het ontbreken van een rand op al die Stadium Club-kaarten maakte ze zo schoon.

@aaronesharp:Eerlijk gezegd was de Donruss-set uit 1988 niet echt iets bijzonders, behalve die puzzel van Stan the Man. Geldt dit voor elke verzamelde kaart uit die tijd? Zeker niet. Maar uiteindelijk was het elke cent waard om de puzzel van de grootste kardinaal ooit af te ronden. Net als de Mustang uit de late jaren 80 was hij niet echt bijzonder, maar er was genoeg nostalgie om hem met plezier te herinneren.

@ToddHertz:De Fleer-set uit '92 was gedurfd en van dichtbij met enorme achternamen en glanzende fronten. Het fotogebied was smal, maar Fleer profiteerde daarvan met echt sterke fotografie die spelers mooi en groot liet zien. Maar wat voor mij de deal sluit, is deze tweede (maar kleinere) Pro-Visions-subset met geweldige Terry Smith-kunst van The Kid en Big Hurt.

Rangschikking van de 13 beste sets van de Junk Wax Era van honkbalkaarten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5637

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.