Soorten honkbalhandschoenen: 5 positiegebaseerde handschoenselecties | Mindfuse-honkbal (2024)

Soorten honkbalhandschoenen: 5 positiegebaseerde handschoenselecties | Mindfuse-honkbal (1)

Laat een reactie achter// DoorGeheim Honkbal

Ofin opleidingof een competitief spel - de honkbalhandschoen of want is een belangrijk stuk uitrusting in honkbal.

En afhankelijk van je positie op het veld – zal bepalen welke handschoen of handschoen het meest geschikt is voor jouw spel.

Elk type honkbalhandschoen is meestal gemaakt van leer en wordt gebruikt om de honkbalbal te vangen.Het is altijd spannend om je eerste honkbalhandschoen te krijgen, want er zijn veel soorten en stijlen om uit te kiezen.

De handschoen heeft een grote symbolische traditie in het spel, van het strikken tot het routinematig oliën ervan. Het is moeilijk te geloven dat handschoenen in de begintijd van het honkbal niet eens werden gebruikt!

De juiste handschoen kiezenis belangrijk als je een handschoen wiltdie zowel comfortabel is als goede functionaliteit biedt voor je game.

Handschoenen kunnen variëren op basis van een aantal verschillende factoren, zoals;

  • Materiaal
  • Web-formaat
  • En, speelpositie.

Duidelijke patroonontwerpen helpen bij het definiëren van specifieke handschoenvormen en -maten.

Het is ook belangrijk om het onderscheid te maken tussen honkbalhandschoenen (of wanten),honkbal slaghandschoenenen honkbaltrainingshandschoenen. Slaghandschoenen zijn speciaal gemaakt voor slagmensen, entrainingshandschoenenzijn speciaal gemaakt voor ontwikkelingsdoeleinden en worden niet gebruikt in games.

Soorten honkbalhandschoenen: op positie gebaseerde selectie

Posities

Vergeleken met het verleden hebben moderne handschoenen van vandaag patronen die specifiek zijn voor een bepaalde positie, d.w.z. catcher vs. eerste honkmanhandschoen.

Daarom is het belangrijk om een ​​handschoen te kiezen die past bij de positie waarin je op het veld speelt.

Over het algemeen worden handschoenen groter naarmate de posities verder komen ten opzichte van de heuvel van de werper, d.w.z. de handschoen van een outfielder zal groter zijn dan die van een infielder.

Vangers

Soorten honkbalhandschoenen: 5 positiegebaseerde handschoenselecties | Mindfuse-honkbal (2)De handschoen of want van de vanger heeft geen 'vingers' (en ziet er daarom uit als een want, vandaar de naam 'want') en heeft een zware vulling om de kracht van de worp van de werper te absorberen.

Gewoonlijk heeft de handschoen een klauwachtige vorm, omdat dit zowel de werper helpt om het veld te richten als de vanger om het effectief te vangen.

Catcher's wanten kunnen enkel of dubbel scharnierend zijn.

Werper

Soorten honkbalhandschoenen: 5 positiegebaseerde handschoenselecties | Mindfuse-honkbal (3)De handschoen van een werper heeft meestal een gesloten, ondoorzichtig weefsel, zodat de bal beter kan worden verborgen.

Werperhandschoenen bevatten meestal ook minder vulling omdat werpers niet primair bezig zijn met fielden/vangen. Werperhandschoenen hebben meestal patronen van 11,75 – 12 inch.

Eerste honkmannen

Soorten honkbalhandschoenen: 5 positiegebaseerde handschoenselecties | Mindfuse-honkbal (4)Spelers op het eerste honk gebruiken een lange, brede, vingerloze handschoen die helpt bij het oppakken of opscheppen van de bal van de grond, waarvan sommige door infielders worden gegooid.

De handschoen heeft meestal ook een diepere zak, waardoor de bal veilig kan worden opgevangen. De handschoenen hebben meestal patronen van ongeveer 12,5 inch, gemeten vanaf het topje van de wijsvinger tot aan de pols.

Eerste honkmannen zijn vaak linkshandig en daarom zijn rechtshandige wanten voor eerste honkmannen gemakkelijk verkrijgbaar.

Infielders

Soorten honkbalhandschoenen: 5 positiegebaseerde handschoenselecties | Mindfuse-honkbal (5)Infielders gebruiken een vijfvingerige handschoen met een ondiepe zak, waardoor de infielder de bal snel kan loslaten en gooien nadat hij hem heeft gevangen.

Deze handschoenen hebben de neiging om kleiner te zijn met open weefsel waardoor vuil van de handschoen kan worden weggegooid, zodat het niet in de weg zit wanneer de veldspeler de bal snel uit de handschoen moet halen.

Infielder-handschoenen hebben meestal patronen van 11 - 12 inch.

Buitenvelder

Outfielder's handschoenen zijn ontworpen om lang te zijn met een diepe zak om vliegenballen te vangen tijdens het hardlopen of duiken, waarbij de lengte helpt om het bereik te vergroten.

Ze hebben patronen van 12 - 12,75 inch.

Soorten honkbalhandschoenen: ontwerpen verschil...

Handschoen Web

Het web, het deel van de handschoen dat de duim met de vingers verbindt, kan worden ontworpen om verschillende patronen te hebben.

Patronen dragen niet alleen bij aan de stijl van de handschoen, maar kunnen ook helpen bij de functionaliteit. Hier een paar verschillende webtypes die u moet kennen:

  • Mand:Dit patroon is in het voordeel van werpers die de bal proberen te verbergen. Het mandweefselontwerp zorgt voor meer flexibiliteit en maakt het daarom gemakkelijker om de handschoen te sluiten.
  • trapeze:Deze stijl creëert een diepere zak die optimaal is voorvliegballen vangen, en daarom wordt het meestal weergegeven op outfielderhandschoenen. Het heeft een lederen riem met aan elke kant een verweven vetersluiting.
  • Gewijzigde val:Dit ontwerp is vergelijkbaar met het trapezepatroon, behalve dat er een leren strip bovenop het web zit voor meer stabiliteit en ondersteuning. Handschoenen met dit webpatroon worden meestal gedragen door infielders en outfielders.
  • H-web:De H-Web is genoemd naar het 'H'-patroon dat wordt gevormd wanneer de leren palen aan elkaar worden genaaid. Dit patroon creëert een open web waardoor al het vuil dat in de handschoen terechtkomt er doorheen valt. Desondanks is de handschoen behoorlijk stevig. Dit webtype wordt vaak gebruikt door zowel outfielders als infielders, waarbij vooral derde honkmannen er de voorkeur aan geven.
  • I-web:Net als bij het H-Web, heeft het I-Web in plaats daarvan de letter 'I' die wordt gevormd wanneer de leren palen aan elkaar worden genaaid. Nogmaals, vergelijkbaar met het H-Web, zorgt dit patroon er ook voor dat vuil niet vast komt te zitten omdat het gemakkelijk uit de handschoen kan vallen, terwijl het gemakkelijk is om de bal terug te halen en over te brengen. Daarom wordt het meestal gebruikt door infielders.
  • Enkele post:Dit ontwerp staat ook wel bekend als een 'Cross Web' en bevat een enkel postpatroon, wat zorgt voor meer flexibiliteit en zichtbaarheid. Deze webstijl bestaat uit een lange verticale leren strook samen met twee horizontale balken.
  • Tweedelig:Net als bij het basketweb zijn tweedelige webtypes ideaal omdat ze de bal effectief kunnen verbergen. Het heeft twee leren patches die de handschoen zwaarder kunnen maken.

Handschoen materiaal

Honkbalhandschoenen zijn van oudsher gemaakt van leer, maar ze zijn nu verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan materialen.

Leer is doorgaans de ideale materiaalkeuze vanwege de duurzaamheid en het comfort.

Desalniettemin kunnen handschoenen worden gemaakt van synthetisch leer, mesh en behandeld leer.

Het voordeel van sommige van deze materialen is dat ze vaak minder 'ingebroken' hoeven te worden dan handschoenen van leer.

Soorten honkbalhandschoenen: jongeren vergelijken met volwassenen

Honkbalhandschoenen voor jongeren versus honkbalhandschoenen voor volwassenen

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen honkbalhandschoenen voor jongeren en volwassenen, sommige meer voor de hand liggend dan andere.

Het eerste voor de hand liggende verschil is met betrekking tot de grootte, zoalsjeugdhandschoenen zijn kleiner dan handschoenen voor volwassenen.

Handschoenen voor jongeren (8 – 13 jaar) variëren van 9 – 12,5 inchterwijl middelbare school envolwassen handschoenen zijn 11 - 13 inch, natuurlijk afhankelijk van de positie die gespeeld wordt.

Andere verschillen zijn onder meer het type materiaal dat wordt gebruikt, waarbij jeugdhandschoenen vaak zijn gemaakt van synthetische materialen die gemakkelijker in te lopen en comfortabeler zijn.

Dit is belangrijk omdat er nog een jongere speler ishet ontwikkelen van hun kracht en bewegingenhet is dus belangrijk dat de handschoen comfortabel zit en flexibel is.

Handschoenen kunnen worden verzacht en ingelopen door verschillende soorten olie te gebruiken of gewoon oude vaseline!

Soorten honkbalhandschoenen: vergelijking van de toonaangevende merken op de markt

Verschillende merken honkbalhandschoenen

Er zijn een aantal merken die handschoenen van hoge kwaliteit maken. Enkele van deze merken zijn;

Rawlings is het officiële handschoenenmerk van de MLB en wordt gedragen door een groot deel van de MLB-spelers.

Wilson scoort ook hoog onder de handschoenmerken met een groot aantal MLB-spelers die hun handschoenen aantrekken.

Hieronder vindt u details over enkele van deze merken.

Rawlings

Rawlingsis erin geslaagd om sinds 1887 het officiële handschoenenmerk van de MLB te blijven (met wat hiaten ertussen).

Rawlings-handschoenen staan ​​bekend om hun hoge kwaliteit, met een focus op prestaties en comfort.

Rawlings heeft een aantal verschillende handschoenmodellen, zoals de Pro Preferred-serie met voering van schapenvacht en wollen vulling,Heart of the Hide dat zeer duurzaam is en gemakkelijk in te breken, en Player Preferred voor een meer betaalbare prijs zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Wilson

Wilsonis een grote naam op het gebied van honkbal omdat het apparatuur van uitstekende kwaliteit produceert, waaronder handschoenen.

Hun handschoenen zijn favoriet onder MLB-spelers. Wilson heeft in de loop der jaren een aantal iconische stukken gemaakt en streeft er voortdurend naar zijn producten te innoveren door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, hoogwaardige materialen en een unieke styling.

Het mooie is dat ze handschoenen in bijna elke prijsklasse hebben, waardoor hun handschoenen universeel aantrekkelijk zijn. Enkele van hun populaire modellen zijn de A800, Pro Stock en Wilson A2K. Alle modellen kenmerken zich door comfort, veelzijdigheid en stijl.

Akadema

Akadema is een nieuwer merk dat honkbal- en softbaluitrusting produceert.

Het is hard op weg een populaire favoriet te worden onder zowel jeugd- als professionele spelers.

Het bedrijf begon met het doel meer innovaties te introduceren in het ontwerp en de functionaliteit van honkbalhandschoenen.

Dit leidde tot hun Reptilian infielder-handschoen, die bijna vingerloos is en snelle baloverdrachten mogelijk maakt.

De Professional Glove Series is een van hun topmodellen, samen met andere modellen zoals de Torino, Patriot, Praying Mantis, Funnel en Prosoft.

Basic Fitting Guide: Hoe moet een honkbalhandschoen passen?

Een handschoen moet in wezen passen als een handschoen (!), of misschien wel een schoen, niet te groot en niet te klein.

De pasvorm, het gevoel en de stijl van de handschoen moeten worden geoptimaliseerd voor uw vorm en functie.

Daar wil je een handschoen voorpast bijnauwsluitend maar niet te strak, want dat zou de beweging en flexibiliteit kunnen beperken.

Een handschoen mag ook niet te groot zijn, want dat kan je prestaties negatief beïnvloeden. Degevoelvan de handschoen moet stevig zijn maar niet stijf, en ook niet te slap.

U wilt flexibiliteit en tegelijkertijd structuur en controle.

LAsly, ga voor eenstijldat een uiterlijk en kleur heeft die je mooi vindt, omdat het je het vertrouwen geeft om goed te presteren op het veld!

Soorten honkbalhandschoenen: de wrap-up ...

Soorten honkbalhandschoenen: 5 positiegebaseerde handschoenselecties | Mindfuse-honkbal (6)De handschoen of want is een essentieel onderdeel van het balspel.

Elke speler heeft een gespecialiseerde handschoen in overeenstemming met zijn positie op het veld.

Dit laat zien hoe belangrijk de handschoen is voor vorm en functionaliteit in het spel.

Tdaarom is het belangrijk dat je je handschoen in de eerste plaats kiest op basis van de positie die je gaat spelen, omdat dat zal helpen bij het bepalen van het type webpatroon en materiaal dat het meest geschikt is voor je handschoenbehoeften.

Soorten honkbalhandschoenen: 5 positiegebaseerde handschoenselecties | Mindfuse-honkbal (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6115

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.