TSSAA basketbaltoernooi voor jongens 2022: Peabody gaat door naar eerste titelwedstrijd sinds 2005 (2024)

MURFREESBORO - Volg onze live updates van het TSSAA-basketbaltoernooi voor jongens in 2022, gehouden in het Murphy Center in de staat Middle Tennessee.

Opmerking: je kunt de laatste Twitter-updates van ons team van schrijvers en van scholen die deze week meedoen onderaan zien.

Peabody verslaat Clay County met 51-43 om door te gaan naar de eerste titelwedstrijd sinds 2005

The Golden Tide versloeg Clay County in de halve finale van de klasse 1A-staat met 51-43 om door te gaan naar de wedstrijd om het staatskampioenschap tegen East Robertson. Ze overtroffen Clay County met 29-19 in het vierde kwartaal.

Peabody beperkte Mr. Basketball-prijswinnaar Grant Strong tot 19 punten op 6 van de 21 schietpartijen.

De teams gecombineerd voor 1 van de 31 op 3-pointers. De eerste 3-pointer van de wedstrijd kwam in de laatste twee minuten van regulatie door Jason Hunt, die 13 punten scoorde. Derek Kee leidde het team met een team-high van 16 punten en 10 rebounds.

Peabody zal proberen zijn eerste kampioenschap te winnen wanneer ze zaterdag om 18.30 uur tegen East Robertson staan.

Clay County leidt Peabody met twee punten op de helft

Grant Strong, winnaar van de Mr. Basketball-prijs, heeft bijna een double-double met negen punten en acht rebounds om Clay County naar een voorsprong van 24-22 tijdens de rust te leiden in de tweede klasse 1A halve finale.

Clay County (24-7) is 10 van 19 van het veld en 0 van 6 op 3-pointers.

Demarkus Kee leidt Peabody (24-9) in scoren met acht punten op 3 van 8 schieten vanaf het veld.

Peabody is 0 van 11 op 3-punters.

Clay County is op zoek naar een terugkeer naar het kampioensspel en herhaalt zich als kampioen na het winnen van zijn eerste titel vorig seizoen.

Peabody probeert zijn eerste kampioenswedstrijd sinds 2005 te bereiken.

East Robertson gaat door naar 1A-titel na overwinning in verlenging

Elijah Groves en Taylor Groves sloegen drie van de vier vrije worpen neer in de laatste 20 seconden toen East Robertson vasthield aan het verslaan van Hampton met 58-56 in de verlenging van de halve finale van klasse 1A.

East Robertson gaat door naar de wedstrijd om het staatskampioenschap om 18.30 uur. Zaterdag . Het is de eerste kampioenswedstrijd van het programma sinds 1992, aangezien East zijn vijfde titel in de geschiedenis van het programma wil veroveren. Taylor Groves leidde de weg met 27 punten terwijl Jordan Barnard eindigde met 10.

Hampton werd aangevoerd door de 19 punten van Morgan Lyons.

East Robertson-Hampton gaat in verlenging

Taylor Groves maakte contact met een 3-pointer met nog 16,6 seconden te gaan om de wedstrijd gelijk te trekken op 51-51. Nadat Hampton was opgeroepen voor een dubbele dribbel, had East Robertson nog een schot met nog 1,1 seconde te gaan, maar de poging van Groves was veel te kort aangezien de halve finale van klasse 1A in verlenging gaat.

Taylor Groves' 14 leidt East Robertson naar een voorsprong tijdens de rust

Taylor Groves gebruikte een diepe 3-pointer toen de tijd verstreek in de eerste helft toen East Robertson een voorsprong van 33-27 had op Hampton in de halve finale van de klasse 1A.

Groves heeft 14 punten, waaronder vier 3's, terwijl hij een 15-0 run van East Robertson op gang bracht die halverwege de periode een achterstand in het eerste kwartaal veranderde in een voorsprong van negen punten in het tweede kwartaal.

Jordan Barnard heeft een trio van drieën voor East Robertson en heeft acht punten op de helft.

Hampton heeft 11 East Robertson-verkopen afgedwongen en heeft acht punten van zowel Michael Harrison als Cadon Buckles.

Net als de meisjes is het een finale in geheel Oost-Tennessee in klasse 4A

Het zijn Knoxville Bearden en Dobyns-Bennett voor het Klasse 4A jongensbasketbal staatskampioenschap. Bearden schakelde Libanon uit met 62-44 in de tweede halve finale om zich bij Dobyns-Bennett te voegen in de kampioenswedstrijd van zaterdag.

De finale van de 4A tipt om 16.00 uur af. bij Murphy Center.

Elijah Bredwood leidde alle scorers met 26 punten voor Bearden (31-6). Jarred Hall leidde Libanon (29-7) met 15 punten en 13 rebounds.

Bearden leidt Libanon tijdens de rust

Walker Kyle heeft drie driepunters voor negen punten en leidt Knoxville Bearden naar een voorsprong van 30-17 tijdens de rust in de tweede klasse 4A halve finale.

Bearden heeft in de eerste helft 7 van de 15 driepunters geslagen.

Het Libanese Jarred Hall is op slechts drie punten gehouden. Yarin Alexander, Rolando Dowell en Wyatt Bowling hebben allemaal vier punten voor de Blue Devils, die proberen hun eerste staatskampioenschap in de schoolgeschiedenis te bereiken.

Bearden probeert zijn eerste kampioenswedstrijd te bereiken sinds hij in 2019 de Class AAA-titel won van Memphis East en de huidige Golden State Warrior James Wiseman.

De waanzin gaat door: Dobyns-Bennett schokt Bartlett op zoemer

Malachi Hale scoorde slechts vijf punten in de halve finale van klasse 4A, maar een van zijn twee velddoelpunten in de wedstrijd was een jumpshot op de zoemer van de verlenging om Dobyns-Bennett een verbluffende 70-69 overwinning op Bartlett te bezorgen nadat Bartlett een zoemer had geraakt. driepunter verslaan aan het einde van de regelgeving om het spel naar OT te sturen.

Jonavan Gillespie was opmerkelijk voor Dobyns-Bennett, scoorde 27 punten en miste slechts één schot in de hele wedstrijd. Hij was 5-5 van drie, 4-4 van de vrije worplijn en 9-10 van het veld. Vier andere Dobyns-Bennett-spelers scoorden in dubbele cijfers en Jack Browder bereikte bijna een double-double met 13 punten en acht rebounds. Bartlett-ster Amarr Knox leidde de Panthers met 33 punten.

Dobyns-Bennett gaat voor het eerst sinds 1973 door naar het staatskampioenschap op zaterdag en neemt het op tegen de winnaar van de halve finale tussen Bearden en Libanon.

Verrassing, verrassing: Dobyns-Bennett leidt Bartlett tijdens de rust

Jonavan Gillespie is perfect vanaf het veld en Dobyns-Bennett is een verrassende 37-32 leider op Bartlett in de eerste van twee klasse 4A halve finales.

Gillespie, die een jongere neef is van Greeneville Mr. Basketball-winnaar Ja'Kobi Gillespie, is 6-uit-6 van het veld samen met vier 3-pointers voor 18 punten. Hij is ook 2-uit-2 bij de foutlijn.

Amarr Knox leidt Bartlett met 14 punten en is 6-uit-6 vanaf de vrije worplijn.

South Side doorstaat rally in de tweede helft om door te gaan naar de tweede opeenvolgende titelwedstrijd

The Hawks zullen terugkeren naar de wedstrijd om het staatskampioenschap om het op te nemen tegen Greeneville in een herkansing van de titelwedstrijd van vorig jaar, nadat South Side vrijdag Fulton met 51-50 versloeg.

In wat voornamelijk een defensieve strijd was, weerstond South Side de stijging van Fulton in de tweede helft na een voorsprong van vijf punten op weg naar de rust.

Rico Sain had een game-high 15 punten.

Taj Kimber had een teamhoge 13 punten voor de Falcons.

South Side leidt Fulton op de helft

The Hawks (24-3) leiden Fulton (30-5) in de helft met 20-15 achterstand op fantastisch verdedigend spel. South Side hield Fulton in het eerste kwartaal op vier punten op 1 van de 10 schoten.

Beide teams waren slordig met de bal, want South Side beging 14 omzetten terwijl Fulton er 10 beging.

Rico Sain van South Side heeft een game-high van zeven punten op 3 van 4 schieten.

Jordan Wrancher heeft vijf teampunten voor de Falcons.

Zuidkant

Greeneville houdt Stone Memorial tegen om de tweede opeenvolgende kampioenswedstrijd te bereiken

Ondanks een indrukwekkende aanval van Stone Memorial in de tweede helft, wist Greeneville de Panthers met 59-55 te verslaan in de halve finales van Klasse 3A om een ​​tweede opeenvolgende kampioenswedstrijd op rij te bereiken.

3A Mr. Basketball winnaar Ja'Kobi Gillespie eindigde met 32 ​​punten en zeven rebounds. Geen enkele andere Greeneville-speler scoorde in dubbele cijfers. Gillespie schoot 10-20 van het veld en 6-11 van drie.

Een driepunter die over de rand cirkelde en met seconden op de klok terugkaatste, maakte een einde aan de wedstrijd voor Stone Memorial.

Upset watch: Stone Memorial binnen één punt van Greeneville in het vierde kwartaal

Dit is maart!

Na laat in de tweede helft op achterstand te zijn gekomen, explodeerde Stone Memorial tijdens de rust en eindigde het derde kwartaal met een achterstand van slechts 37-36. Ja'Kobi Gillespie werd in het kwart op slechts drie punten gehouden. Matthew Bilbrey leidt de Panthers met 11 punten en Cade Capps heeft zes punten en 10 rebounds.

Greeneville trekt weg na trage start tegen Stone Memorial

Na een voorsprong van slechts twee punten gedurende het grootste deel van het tweede kwartaal, opende Belmont-ondertekenaar Ja'Kobi Gillespie de sluisdeuren om Greeneville een voorsprong van 26-18 te geven op Stone Memorial op weg naar rust. De verdedigende staatskampioenen versloegen de Panthers met 13-7 in het tweede kwart van de 3A halve finale.

Gillespie bracht drie driepunters tot zinken in de laatste vier minuten van de helft en eindigde met 16 punten en vier rebounds. De winnaar van 3A Mr. Basketball is 4-7 van buiten de boog en schiet 100% vanaf de vrije worplijn. Stone Memorial is 0-4 van drie en 4-20 van het veld.