Wat betekent LOB in honkbal? - SportProfy (2024)

Inhoud

Links op de basis uitgelegd

Voorbeelden Van Lob In Honkbal

Hoeveel lopers blijven op de honken in een wedstrijd?

Wat zijn lopers op de honken?

Hoe wordt Left On Base berekend?

Waarom geven honkbalteams om Lob?

Is er een verband tussen het winnen van games en een lage lob?

Wie leidt Major League Baseball bij mannen die op het honk zijn achtergelaten?

Speelt OBP een rol in LOB?

Wat is het verschil tussen LOB en RLSP?

FAQ

Wat is een goede LOB in honkbal?

Wat zijn enkele strategieën om mijn LOB te verbeteren?

Hoe wordt LOB berekend?

Is een hoge LOB goed in honkbal?

Is een BB goed in honkbal?

Handige video: wat betekenen R, LRP, Good OBP en LOB in honkbal?

Conclusie

Ben je ooit naar een honkbalwedstrijd geweest en hoorde je dat sommige commentatoren een schijnbaar vreemd acroniem gebruikten? Dan ben je wellicht de term ‘LOB’ tegengekomen. Maar wat betekent LOB in honkbal? Het blijkt dat dit geen ongebruikelijke vraag is, aangezien veel mensen die de sport volgen of spelen, eigenlijk niet weten waar het voor staat! In deze blogpost gaan we dieper in op wat precies wordt bedoeld met LOB in termen van terminologie binnen het spel en hoe het wordt gebruikt om de prestaties van spelers te meten. Lees verder als je meer wilt weten over deze fascinerende statistiek die coaches helpt om de successen en mislukkingen van hun spelers nauwkeurig te meten, zowel tijdens oefensessies als tijdens wedstrijden.

Links op de basis uitgelegd

De evaluatie van de vaardigheden van een honkbalspeler is onvolledig zonder rekening te houden met hun Left on Base (LOB) -statistiek.Het geeft waardevol inzicht in hoe succesvol een slagman of werper was in het binnenhalen van punten.LOB vertelt ons hoeveel slagmensen en honklopers zijn achtergebleven als gevolg van de prestatie van die specifieke speler.

Het aantal LOB's voor elke game wordt bepaald door het aantal spelers op te tellen dat op het honk is achtergebleven wanneer hun team de laatste nul maakt.Dit omvat elke honkloper - inclusief de loper op het derde honk als hij heeft geprobeerd de thuisplaat te stelen - die niet scoorde voor de laatste nul van de inning.

In de meeste gevallen is een hoger LOB-nummer een indicatie van een slechte prestatie van de slagman of werper. Het kan worden gebruikt om te meten hoe goed een team heeft gepresteerd om hardlopers naar huis te krijgen en hoeveel kansen er zijn gemist. Dat gezegd hebbende, vertellen LOB-nummers niet het volledige verhaal, omdat bepaalde spelen, zoals opofferingsvliegen, kunnen leiden tot een hoger LOB-nummer zonder een slechte weerspiegeling te zijn van de prestaties van de speler.

Over het algemeen is LOB een nuttige statistiek die ons inzicht kan geven in het slagingspercentage van een slagman of werper bij het naar huis brengen van lopers vanaf het honk. Het is ook belangrijk op te merken dat verschillende teams verschillende strategieën hebben als het gaat om het scoren van runs, dus het vergelijken van spelers in verschillende competities is niet altijd nauwkeurig. Kijken naar individuele prestaties binnen hun eigen competitie kan echter waardevol inzicht geven in hoe een team heeft gepresteerd wat betreft het naar huis halen van spelers.[1]

Wat betekent LOB in honkbal? - SportProfy (1)

Voorbeelden Van Lob In Honkbal

In honkbal staat het acroniem "LOB" voor "links op de basis". Het is een statistiek die wordt gebruikt om te meten hoeveel honklopers op het honk zijn achtergebleven als gevolg van een uit of het einde van een inning.

Als bijvoorbeeld twee lopers op het tweede en derde honk staan ​​aan het einde van de inning, maar beide achterblijven bij de derde nul, dan worden die twee lopers opgenomen in de LOB-statistiek van het team.Het aantal spelers dat op het honk is achtergebleven, kan aangeven hoe goed een team aanvallend presteert door het vermogen om homeruns te rijden te meten.

Een ander veelgebruikt gebruik van LOB-statistieken vindt plaats tijdens evaluaties van individuele spelers.Het LOB-percentage van een slagman geeft aan hoe vaak zijn teamgenoten niet scoorden toen hij op het honk stond. Als een slagman een hoog aantal LOB's heeft, kan dit betekenen dat hij niet genoeg steun krijgt van de rest van de aanval van zijn team wanneer hij het honk bereikt. Omgekeerd betekent een laag LOB-percentage meestal dat de speler punten heeft kunnen genereren terwijl hij op de honken staat.

Behalve dat het wordt gebruikt als een individuele statistiek, kan 'LOB' ook worden gebruikt als onderdeel van de algemene aanvallende prestaties van een team.Teams met hogere Left on Base-percentages hebben over het algemeen betere puntenscores dan teams met lagere. Deze statistiek kan coaches en spelers inzicht geven in hun aanvallende successen en mislukkingen om hun strategie dienovereenkomstig aan te passen.

Uiteindelijk is "LOB" een belangrijk hulpmiddel voor het meten en evalueren van de aanvallende prestaties van een team, evenals van individuele spelers. Het biedt een nauwkeurige manier om te meten hoe succesvol een team is in het genereren van runs in een wedstrijd of reeks wedstrijden. Door de implicaties van deze statistiek te begrijpen, kunnen teams hun strategieën aanpassen om hun runproductie te maximaliseren en hun algehele prestaties te verbeteren.[2]

Hoeveel lopers blijven op de honken in een wedstrijd?

Bij honkbal kunnen runners left on base (LOB) aanzienlijk verschillen van wedstrijd tot wedstrijd.Over het algemeen geldt dat hoe meer punten een team scoort, hoe meer lopers ze op de honken achterlaten. Het aantal lopers dat op de honken achterblijft, is meestal hoger wanneer een team verliest dan wanneer ze winnen.Sommige games hebben mogelijk nul LOB, terwijl andere er meerdere in elke inning kunnen hebben. Deze statistiek laat zien hoe succesvol een team was om hun spelers rond de honken te krijgen en punten te scoren. Het geeft ook inzicht in hoe goed de werpers van de tegenstander de offensieve productie konden beperken. Uiteindelijk is het doel van elk team om zoveel mogelijk punten te scoren met zo min mogelijk lopers op de honken!

Wat zijn lopers op de honken?

Runners Left On Base (LOB) is een statistiek die het aantal lopers meet dat aan het einde van een inning op de honken is achtergebleven.Het wordt meestal uitgedrukt als een percentage, wat aangeeft hoe vaak die lopers uiteindelijk de plaat passeerden om te scoren.Als een team bijvoorbeeld twee lopers op de honken laat in drie innings en die honklopers waren nooit in staat de thuisplaat te passeren, dan zou hun LOB-percentage 100% zijn. Hoe lager het LOB-percentage, hoe effectiever het scorend vermogen van een team is. Het LOB-percentage van een team kan inzicht geven in de tactische aanpak; teams met hoge LOB-percentages kunnen bijvoorbeeld te veel vertrouwen op singles en niet genoeg vrije lopen of extra-honkslagen maken. Teams met lage LOB-percentages kunnen agressiever zijn op de basispaden en beter in staat zijn om te profiteren van scoringskansen.

Wat betekent LOB in honkbal? - SportProfy (2)

Hoe wordt Left On Base berekend?

Links op het honk, of LOB, wordt berekend door het aantal gescoorde punten in een inning af te trekken van het totale aantal gestrande lopers.Als er bijvoorbeeld twee lopers op het honk zijn aan het einde van een inning en er werden geen punten gescoord tijdens die drie nullen, dan zou de LOB voor die inning 2 zijn. Als er tijdens diezelfde inning één punt werd gescoord met nog steeds twee lopers op het honk gelaten, dan zou de LOB 1 zijn.

Deze berekening helpt om te kwantificeren hoeveel kansen een team in een bepaalde inning had om meer punten te scoren dan zij deden.Een hoog LOB-percentage kan duiden op een gebrek aan vermogen om de koppeling te raken of het niet krijgen van sleutelhits wanneer dit het meest nodig is.

Omgekeerd kan een laag LOB-percentage erop wijzen dat een team hun kansen benut en het meeste haalt uit hun offensieve inspanningen.

Door deze statistiek bij te houden, kunnen teams inzicht krijgen in de prestaties van hun slagmannen.Het dient ook als een belangrijk hulpmiddel voor het scouten van andere teams en het analyseren van tegenstanders om strategieën te bedenken voor de beste manier om tegen hen te verdedigen.Met zijn vermogen om offensieve efficiëntie te meten, is LOB een integrale statistiek voor het begrijpen van het honkbalspel.[3]

Waarom geven honkbalteams om Lob?

LOB, of "achtergelaten op de honken", is een belangrijke statistiek voor honkbalteams omdat het het aantal lopers meet dat strandde aan het einde van een halve inning.Het wordt gebruikt om te meten hoe efficiënt de aanval van een team was bij het effectief opschuiven van lopers en het scoren van runs. Een hoge LOB-score geeft aan dat een team mogelijk moeite heeft gehad om lopers in scoringspositie te brengen.Omgekeerd zou een lage LOB-score erop kunnen wijzen dat een team er zeer succesvol in was om hun slagmensen op de honken te krijgen en ze vervolgens over de honken te verplaatsen om punten te scoren.

Daarom kan het begrijpen en analyseren van LOB-scores teams een indicatie geven van hoe goed ze het aanvallend doen en welke strategieën ze mogelijk moeten aanpassen om meer runs over de plaat te krijgen.Bovendien kan het volgen van LOB in de loop van een seizoen teams inzicht geven in hun algehele offensieve prestaties en hen helpen gebieden te identificeren die verbetering behoeven. Door LOB te begrijpen en te gebruiken, kunnen teams betere beslissingen nemen over hoe ze hun aanpak op de plaat kunnen aanpassen en scorekansen kunnen maximaliseren.

Wat betekent LOB in honkbal? - SportProfy (3)

Is er een verband tussen het winnen van games en een lage lob?

Het antwoord op deze vraag is ja, er is een verband tussen het winnen van games en het hebben van een laag LOB (left on base) percentage.Een team dat minder lopers op de honken achterlaat, wint doorgaans meer wedstrijden dan een team dat dat niet doet. Dit komt omdat het hun aanval mogelijk maakt om meer punten te scoren door snel van de honken af ​​te komen in plaats van ze te laten stranden zonder kans op scoren. Bovendien, als een werper lopers ervan kan weerhouden verder te komen, kunnen ze efficiënter werpen, wat zich overal vertaalt in betere resultaten. Uiteindelijk hebben teams met lagere LOB-percentages statistisch gezien meer succes in termen van het winnen van games en uiteindelijk het winnen van kampioenschappen.[4]

Hoe kan Lob een misleidende statistiek zijn?

Lob is een nuttige statistiek, maar kan misleidend zijn omdat het geen rekening houdt met de kwaliteit van het gemaakte contact.Als een speler bijvoorbeeld een indrukwekkend aantal line drives (LOB) heeft, maar ze worden allemaal zwak geraakt of niet hard genoeg om in hits te veranderen, dan blijft de LOB-statistiek van die speler hoog, ook al hebben ze misschien niet veel aanstoot gegeven.Het kan ook niet meten hoe hard de slagman de bal heeft geraakt of hoe goed de veldspeler zich heeft gepositioneerd om te spelen op geslagen ballen.

Daarom, hoewel LOB in bepaalde gevallen informatief kan zijn, mag het niet worden gebruikt als de enige maatstaf voor offensieve productie voor een bepaalde speler.Om een ​​beter beeld te krijgen van aanvallende output, kun je het beste kijken naar een combinatie van verschillende statistieken, zoals slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage.Deze statistieken geven nauwkeurigere informatie over het vermogen van een speler om op de honken te komen en runs te maken. Bovendien kan het bekijken van gamebeelden helpen bij het identificeren van de kwaliteit van het contact dat door een slagman is gemaakt en hoe goed de veldspeler omging met geslagen ballen die resulteerden in een LOB.[5]

Wie leidt Major League Baseball bij mannen die op het honk zijn achtergelaten?

Vanaf het einde van deMajor League Baseball-seizoen 2019, het team dat alle anderen aanvoerde in LOB (links op het honk).de Cleveland-indianen. De Indianen hadden in totaal1.331 mannenbleef het hele seizoen 2019 op de basis. Dit bracht hen op de tweede plaatsSan Francisco Giantswie had1.290 LOBin de loop van hun schema.

Andere teams die de top vijf van teams completeerden met de meeste mannen die in 2019 op de basis in MLB bleven, waren onder meer:De Chicago Cubs (1.251), Toronto Blue Jays (1.245) en Philadelphia Phillies (1.215).Op de zesde plaats kwamen de New York Yankees met 1.196 LOB voor 2019.

Speelt OBP een rol in LOB?

Ja, OBP (on-base percentage) speelt wel een rol bij LOB (left on base). Het vermogen van een team om zijn spelers op de honken te krijgen, is een belangrijke factor bij het bepalen hoeveel lopers achterblijven aan het einde van de inning.Hoe hoger de OBP van het team, hoe waarschijnlijker het is dat ze aan het einde van een inning minder spelers op de honken zullen hebben.Bovendien hebben teams met een hoog OBP de neiging om meer runs te scoren vanwege hun vermogen om aanhoudende offensieve rally's te creëren en te profiteren van alle kansen die ze krijgen.

Daarom is het hebben van een goede OBP belangrijk om te voorkomen dat er te veel lopers achterblijven en om genoeg punten te scoren.[6]

Wat betekent LOB in honkbal? - SportProfy (4)

Wat is het verschil tussen LOB en RLSP?

LOB staat voor "left on base" in honkbal en RLSP staat voor "runners left stranded in scoring position."Het verschil tussen de twee is dat LOB een maat is voor alle lopers die het honk hebben bereikt zonder te scoren, terwijl RLSP alleen die lopers meet die het tweede of derde honk hebben bereikt zonder te scoren.. Hoewel ze beide belangrijke indicatoren zijn van de offensieve prestaties van een team, kan RLSP worden gebruikt om nauwkeuriger te bepalen hoe goed een team kansen benut met hardlopers in een voordelige positie. Deze statistiek kijkt alleen naar het aantal keren dat een hardloper dicht bij de thuisplaat is gekomen, maar niet heeft gescoord. Het kan inzicht geven in hoe vaak teams runs achterlaten op de diamant.

FAQ

Wat is een goede LOB in honkbal?

Een goede LOB in honkbal is een verhouding tussen het aantal strikeouts van een werper en het aantal lopers dat nog op de honken staat. Hoe lager de verhouding, hoe hoger de kwaliteit van het werpen en hoe beter de prestatie van die werper. Over het algemeen wordt een LOB-ratio van meer dan 1,8 als uitstekend beschouwd, terwijl alles onder de 0,7 een slechte toonhoogte aangeeft. Het is belangrijk op te merken dat niet alle werpers evenveel controle hebben over hun vermogen om slagmensen op de honken te laten; sommige werpers zijn er van nature succesvoller in dan andere vanwege hun speelstijl of ervaringsniveau. Bovendien zijn bepaalde situaties sterk afhankelijk van de teamverdediging en kunnen ze ervoor zorgen dat de LOB-score van een werper er slechter uitziet dan hij zou moeten zijn.

Wat zijn enkele strategieën om mijn LOB te verbeteren?

Het verbeteren van je LOB is een kwestie van het verbeteren van je vermogen om slagmensen uit te schakelen. Dit kan worden gedaan door betere controle te ontwikkelen over de worpen die je gooit, en door te leren hoe je effectiever met verschillende snelheden en locaties kunt mixen. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de neigingen van het andere team tijdens de slagbeurt, zoals welke slagmensen meer kans hebben om vangballen of grounders te slaan die kunnen leiden tot dubbelspelen. Ten slotte zal het hebben van een effectieve verdediging achter je een werper helpen om honklopers op de honken te beperken, omdat ze potentiële hits vaker in outs kunnen veranderen.

Hoe wordt LOB berekend?

Om een ​​nauwkeurige meting te krijgen van de algehele prestaties van een team, is het belangrijk om zowel het slaggemiddelde als de LOB samen te bekijken. Om het belang van LOB te begrijpen, moet u weten hoe u het moet berekenen. Om te beginnen moet je het aantal lopers vinden dat nog op de honken staat in een bepaalde game of serie. Dat wordt berekend door het totale aantal gescoorde punten af ​​te trekken van het totale aantal treffers plus vrije lopen. Deel dat aantal vervolgens door het totale aantal slagbeurten minus homeruns en opofferingsslagen. Het resulterende cijfer geeft je een idee van hoeveel lopers er strandden tijdens elke slagbeurtpoging, en geeft je een indicatie van hoe succesvol een team was in het scoren van punten toen ze meerdere kansen hadden gedurende de wedstrijd of serie.

Wat betekent LOB in honkbal? - SportProfy (5)

Is een hoge LOB goed in honkbal?

Een hoge LOB-score is niet per se een goede zaak in honkbal, omdat het erop kan duiden dat werpers moeite hebben om slagmensen uit te schakelen. Een lage LOB is over het algemeen wenselijk, omdat het betekent dat de werper effectief is geweest in het uitschakelen van slagmensen. Sommige teams profiteren echter van het vermogen van hun verdediging om geslagen ballen in outs te veranderen en accepteren een hoger LOB-percentage dan andere teams als hun algehele prestatie sterk genoeg is om de extra lopers die op de honken zijn achtergebleven te compenseren. Uiteindelijk is er geen vast antwoord op de vraag of een hogere of lagere LOB-score wenselijker is; in plaats daarvan moet elk team beslissen wat voor hen het beste werkt op basis van hun individuele personeel en strategieën.

Is een BB goed in honkbal?

Een BB, of base on balls, is gewoon een andere manier om te zeggen dat een speler opzettelijk vier wijd heeft gekregen. Opzettelijke vrije lopen worden meestal gezien als een gunstige strategie, omdat ze teams in staat stellen lopers op te schuiven zonder een slagbeurt op te geven en mogelijk het risico lopen dat de slagman het honk bereikt. Opzettelijke vrije lopen kunnen echter ook strategisch worden gebruikt om dubbelspelen op te zetten als de slagmensen achter hen zwakke slag/massa-verhoudingen hebben. Of opzettelijke vrije lopen goed of slecht zijn voor de prestaties van een team, hangt uiteindelijk af van hoe het wordt gebruikt in samenhang met de rest van het spel.

Handige video: wat betekenen R, LRP, Good OBP en LOB in honkbal?

Conclusie

Concluderend, LOB staat voor "left on base" in honkbal en is een statistiek die het aantal spelers bijhoudt dat aan het einde van een inning op de honken is achtergebleven. Deze stat is belangrijk omdat het kan worden gebruikt om te meten hoe goed een team aanvallend en verdedigend presteert. Het is ook handig om teams te vergelijken en hun prestaties in de loop van de tijd te analyseren. Het begrijpen van deze statistiek kan coaches en managers helpen betere beslissingen te nemen over wie speelt, wanneer ze spelen en welke strategieën tijdens games worden gebruikt. Uiteindelijk kan elke fan die bekend is met LOB een beter begrip krijgen van het honkbalspel.

Referenties:

  1. https://www.baseballbible.net/what-is-lob/
  2. https://coachingkidz.com/what-is-left-on-base-lob-in-baseball/
  3. https://www.sportslingo.com/sports-glossary/l/left-on-base-lob/
  4. https://statcorner.com/mlb/stats/lob
  5. https://thestadiumreviews.com/blogs/info/what-does-lob-mean-in-baseball-and-softball/
  6. https://24hourtopics.com/what-does-lob-mean-in-baseball/
Wat betekent LOB in honkbal? - SportProfy (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5593

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.