Wat blijft er op de basis (LOB) in honkbal? Definitie & betekenis (2024)

Wat blijft er op de basis (LOB) in honkbal? Definitie & betekenis (1)

op de basis achtergelaten

Wat is de definitie van links op de basis in honkbal?

1. Links op de basis is een statistiek die wordt gebruikt om te meten hoeveelhonklopersnog steeds op het honk staan ​​aan het einde van een inning of nadat een speler een nul maakt tijdens eenaan slag.

Wat betekent LOB in honkbal?

LOB is een afkorting voor links op het honk, wat verwijst naar het aantal honklopers dat een team nog op het honk heeft nadat een slagman is geslagen.doe uitop de plaat of aan het einde van een inning.

Als een honkloper nog steeds op het honk staat terwijl de laatste nul van de halve inning plaatsvindt, wordt van die honkloper gezegd dat hij op het honk is achtergebleven of is gestrand. Als er bijvoorbeeld twee lopers op het honk staan ​​nadat een slagman heeft geslagenuitgeslagenom de eerste helft van de eerste inning af te sluiten, waarna er twee lopers op het honk achterbleven voor de ploeg.

Bovendien, als een slagman in eenvelders keuzeen een honkloper wordt getikt ofgedwongen uitvoor de laatste nul wordt die loper nog steeds beschouwd als achtergelaten op het honk.

Deze statistiek wordt meestal geregistreerd als een teamstatistiek in de uiteindelijke boxscore, maar kan ook worden geregistreerd als een individuele spelerstatistiek. Wanneer geteld voor een specifieke speler, geeft LOB weer hoeveel honklopers de slagman op het honk heeft achtergelaten nadat ze een nul op de plaat hebben genoteerd.

Wat is de definitie van LOB?

De LOB-honkbalstatistiek kan een individuele spelerstatistiek of een teamstatistiek zijn:

  • De LOB van een speler verwijst naar het aantal lopers dat nog op het honk staat wanneer een slagman een strikeout registreertthuisplaatof wordt op een hit gezet.
  • De LOB van een team verwijst naar het aantal lopers dat nog op het honk staat op het moment van de derde en laatste uit een halve inning wanneer ze aan slag zijn.

Speler-LOB wordt meestal opgenomen voor afzonderlijke games, terwijl team-LOB meestal wordt opgenomen voor zowel games als volledige seizoenen.

Is een LOB een hit in honkbal?

Lopende honklopers kunnen worden geteld wanneer een speler een hit maakt. Als de slagman in een velderskeus slaat die eindigt in een loper die wordt getikt of uitgemaakt voor de derde en laatste uit een halve inning, wordt de loper nog steeds beschouwd als LOB.

Lopers kunnen echter ook LOB zijn, zelfs als er geen treffers zijn. Als een slagman bijvoorbeeld doorschuift naar het eerste honk op awandelingofgeraakt door worp (HBP)maar niet in staat is te scoren voor het einde van een inning, worden ze geteld als loper LOB. Als een loper een extra honk kan bereiken zonder gepakt te wordenstelenmaar geen punt scoort, worden ze ook geteld als LOB in honkbal.

Is een hoge LOB goed in honkbal?

Voor spelers geeft een hoge LOB aan dat ze er niet in slaagden lopers tot scoren te brengen tijdens hun slagbeurt. Omdat LOB voor spelers wordt geregistreerd wanneer ze een nul maken op de plaat, laat het ook zien dat ze zichzelf niet in staat hebben gesteld om te scoren.

Voor teams betekent een groot aantal lopers op de honken dat ze meer potentiële scoringskansen hebben gemist in vergelijking met teams met minder lopers op de honken. Teams hebben over het algemeen gemiddeld zes tot zeven hardlopers LOB per wedstrijd.

Deze statistiek kan echter misleidend zijn omdat teams met een lage LOB niet noodzakelijkerwijs meer games winnen. Teams met getalenteerde slagmensen hebben vaker spelers op de honken, wat hun scoringskansen vergroot. Ondertussen hebben degenen met zwakkere slagmensen minder kans om spelers op de honken te krijgen, wat betekent dat ze ook minder snel scoren.

Welke speler heeft de meeste lopers op de honken in een wedstrijd?

Ryan Zimmermannheeft het Major League Baseball (MLB) record voor dede meeste lopers bleven op de honken. Op 8 mei 2016 liet Zimmerman 14 lopers op de honken achter als speler van de Washington Nationals. De wedstrijd duurde 13beurten, en de Nationals verloren uiteindelijk van de Chicago Cubs met een eindscore van 4-3. De tweede plaats is in handen van de Boston Red Sox-spelerDustin Pedroia, die op 15 september 2017 13 lopers LOB had in 15 innings in een 13-6 overwinning op de Tampa Bay Rays.

In een reguliere wedstrijd van negen innings is het hoogste totale aantal lopers dat door een individuele speler op de honken is achtergelaten 12. Op 16 september 1972,Glen Beckerthad 12 lopers LOB toen hij speelde voor de Cubs, die de New York Mets met 18-5 versloegen. Datzelfde aantal lopers dat op de honken achterbleef, werd geëvenaard door de eerste honkman van de Colorado RockiesTodd Heltonop 11 april 1998. De Rockies verloren uiteindelijk de wedstrijd met 12-5 van de Cincinnati Reds.

Welk MLB-team heeft de meeste lopers op de honken in een wedstrijd?

De meeste lopers die een team op de honken heeft achtergelaten in één wedstrijd is 27. Op 4 mei 1973 werd deAtlanta Bravesregistreerde zoveel lopers LOB in een wedstrijd van 20 innings tegen de Philadelphia Phillies.

Voor een wedstrijd van negen innings wordt het MLB-teamrecord voor de meeste deelnemers (LOB) gehouden door deNew York Yankees. In een wedstrijd tegen de Boston Red Sox op 21 september 1956 hadden de Yankees in totaal 20 lopers op de honken. Ze verloren de wedstrijd met 13-7.

Welke twee MLB-teams hebben de meeste gecombineerde lopers op de honken achtergelaten in een wedstrijd?

Kijkend naar de gecombineerde totalen voor twee teams, is de meeste runners LOB in een wedstrijd 45. Dit gebeurde voor het eerst toen de St. Louis Cardinals (20 LOB) en New York Mets (25 LOB) een wedstrijd van 25 innings speelden op 11 september, 1974. Het record van 45 deelnemers LOB bij het combineren van de totalen voor beide teams werd geëvenaard op 6 juni 1991 in een wedstrijd van 18 innings tussen de Kansas City Royals (25 LOB) en Texas Rangers (20 LOB).

Het recordaantal lopers LOB in een wedstrijd van negen innings is 30. Vanaf het seizoen 2022 is dit drie keer gebeurd in de MLB-geschiedenis:

  • 27 augustus 1935: New York Yankees versus Chicago White Sox
  • 21 juli 1961: Washington Senators versus Los Angeles Angels
  • 8 juli 2018: Miami Marlins vs. Washington Nationals

Welk MLB-team heeft in een seizoen de meeste lopers op de honken?

Het team met het hoogste aantal honklopers op de honken in één seizoen is deSt.Louis Browns uit 1941. Dat jaar was het totale aantal lopers LOB van het team 1.334. Ze sloten het seizoen af ​​​​op de zesde plaats in de American League.

Welk MLB-team heeft in een seizoen de minste lopers op de honken?

De1957 Kansas City Atletiekhad de minste lopers op de honken in één seizoen met slechts 925. Het was pas het derde seizoen van het team in Kansas City en het team eindigde als zevende in de American League.

In 2016 hadden de San Diego Padres de laagste LOB per wedstrijd met 5,96. Dat seizoen hadden ze in totaal 965 deelnemers LOB met 68 overwinningen en 94 verliespartijen.

Wat blijft er op de basis (LOB) in honkbal? Definitie & betekenis (2)

Gary A. Vasquez/USA TODAY Sports

Waar staat LOB% voor?

LOB% staat voor left on base percentage, ook wel strand rate genoemd. Deze statistiek wordt berekend door het aantal lopers op de honken aan het einde van een inning te verdubbelen door het totale aantal toegestane honklopers. Er wordt rekening gehouden met het aantal treffers, wandelingen en runs dat wordt geregistreerd. Dit kan worden uitgedrukt met de volgende formule:

LOB% =(H+BB+HBP-R)/(H+BB+HBP-(1,4*HR))

Wat betekent LOB% voor een werper?

LOB% is een pitching-statistiek die wordt gebruikt om het percentage honklopers te meten dat een werper op het honk strandt in een enkele wedstrijd of in de loop van een seizoen. Werpers willen een hoger LOB% omdat dit aangeeft dat ze voorkomen dat punten worden gescoord.

Wat is het meest voorkomende LOB%?

Het competitiegemiddelde voor LOB% schommelt meestal rond de 70%. Als het LOB% van een werper lager zakt, laten ze meer lopers op de honken scoren. Als hun LOB% hoger wordt, betekent dit dat minder honklopers kunnen scoren. Pitchers met een hoog aantal strikeouts hebben vaak een hoger LOB%.

Welke andere honkbalstatistieken zijn gerelateerd aan LOB%?

LOB% is een van de vele statistieken die worden gebruikt om de prestaties van een werper te evalueren. Enkele andere belangrijke honkbalstatistieken die gerelateerd zijn aan LOB% zijn ERA, BABIP en HR/FB.

TIJDPERK

Verdiend hardloopgemiddelde (ERA)is een honkbalstatistiek die het gemiddelde aantal verdiende punten vertegenwoordigt dat door een werper wordt opgegeven per negen gegooide innings. Alle punten waarvoor een werper volledig verantwoordelijk kan worden gehouden, tellen als verdiende punten. Een lage ERA is een van de factoren die duiden op een goede werper.

Aangepast verdiende run-gemiddelde (ERA+) is een versie van deze statistiek die is geschaald om externe factoren weer te geven, zoals het ERA-gemiddelde van de competitie en of een werper in zijn thuishonk speelt.

BABIP

Slaggemiddelde op ballen in het spel (BABIP) meet hoe vaak een geslagen bal resulteert in een hit, uitgezonderdhomeruns. Zowel werpers als slagmensen worden beoordeeld aan de hand van deze statistiek, waarbij werpers streven naar een lage BABIP.

HR/FB

Home-run-to-fly-ball (HR/FB) rate is een statistiek die laat zien hoe vaak homeruns zijn toegestaan ​​door een werper in vergelijking met het aantalvlieg ballentoegestaan. Om HR/FB te berekenen, wordt het aantal homeruns gedeeld door het aantal flyballs.

Voorbeelden van hoe left on base wordt gebruikt in commentaar

1. Met dehonken geladen, sloegen de Chicago White Sox in een3-6-3 dubbelspelvoor de Detroit Tigers, waarmee de inning werd afgesloten met nog drie op de honken.

2. DePhiladelphia Philliesde wedstrijd met 3-2 laten vallen voor de Los Angeles Dodgers, met nog vijf lopers op de honken voor de nacht, waardoor hun kans op promotie naar de World Series ten einde kwam.

SportsLingo gaat de extra inch met de betekenis van links op de basis

Hoewel de statistiek left on base, of LOB, het aantal spelers meet dat op een willekeurige basis is achtergebleven, besteden veel statistici of fans vooral aandacht aan een specifiekere statistiek:links op het honk in scoringspositie. Deze statistiek meet alleen die spelers die op het honk waren achtergebleven die op het tweede honk en/of derde honk stonden.

Om nog een stap verder te gaan, kijken sommige mensen ook naar de statistiekop het honk achtergelaten in scoringspositie met minder dan twee uit. Deze variaties van LOB geven nauwkeuriger het aantal gemiste scoringskansen van een team weer.

Sport wordt de term gebruikt

1.Basketbal
2. Softbal

Ook gekend als:

1. Gestrand

Afgekort als:

1. LOB

-------------------------------------------------- --------------------------------------------------

Wat blijft er op de basis (LOB) in honkbal? Definitie & betekenis (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5575

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.