Wat is LOB in honkbal? Een uitgebreide gids (2024)

Ben je een beginner in de honkbalwereld en vraag je je af wat LOB betekent? Het is een veelgebruikte term in de sport, maar het kan verwarrend zijn voor degenen die net beginnen. Maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen begrijpenWat is LOB in honkbalen waarom het belangrijk is in het spel. Dus laten we erin duiken en de wereld van LOB in honkbal verkennen!

  • LOB, of blijf op de basis, is een statistiek die verwijst naar het aantal hardlopers dat aan het einde van een run op de basislijn vastzit.
  • Voor slagmensen vertegenwoordigt de LOB het aantal lopers dat op het honk is achtergebleven nadat de slagman is gepasseerd. Voor werpers beschrijft de LOB het aantal lopers dat overblijft na de inning
  • Honkbalteams zijn geïnteresseerd in de LOB omdat deze het aantal werpers beschrijft dat naar het doel van de thuisploeg zou kunnen passen maar nooit zou scoren.

Wat is LOB in honkbal? Een uitgebreide gids (1)

Inhoud

  • 1 Wat is LOB in honkbal?
  • 2 Voorbeelden van LOB in honkbal
  • 3 Wat zijn er nog lopers op de honken?
  • 4 Hoe wordt links op basis berekend
  • 5 Waarom zijn honkbalteams geïnteresseerd in LOB's?
  • 6 Komen lopers op de honken overeen met winnen?
  • 7 Is er een verband tussen het winnen van games en een lage LOB?
  • 8 2022 MLB-team vertrokken op basis per wedstrijd
  • 9 Hoe kan LOB een misleidende maatstaf zijn?
  • 10 Wie leidt de MLB onder mannen die op de basis blijven?
  • 11 LOB-statistieken: een gedeeltelijk beeld.
  • 12 veelgestelde vragen
    • 12.1 Hoe wordt LOB berekend in Honkbal?
    • 12.2 Waarom is LOB belangrijk in honkbal?
    • 12.3 Wat is een goed LOB-percentage in Honkbal?
    • 12.4 Hoe kan een team zijn LOB-percentage in Honkbal verbeteren?
  • 13 Conclusie: wat is LOB in honkbal

Wat is LOB in honkbal?

LOB, of blijf op de basis, is een statistiek die verwijst naar het aantal hardlopers dat aan het einde van een run op de basislijn blijft steken.

Voor slagmensen vertegenwoordigt de LOB het aantal lopers dat op het honk is achtergebleven nadat de slagman is gepasseerd. Voor werpers beschrijft de LOB het aantal lopers dat overblijft na de inning.

Bovendien, wanneer een slagman de gekozen slagman raakt en ervoor zorgt dat een honkloper wordt getikt of gedwongen wordt uitgeschakeld om de inning te beëindigen, wordt die slagman beschouwd als achtergelaten op het honk.

Zie ook:Wat is OPS in honkbal? Uitleg voor beginners

Voorbeelden van LOB in honkbal

  • De kopbal begon de wedstrijd met een tweehonkslag in de opening. Alles zag er veelbelovend uit voor de bezoekers, want zij gingen zonder een enkel doelpunt aan de leiding. Hun team kon de nummer twee echter niet pakken. Aan het einde van de ronde heeft geen enkel team gescoord en de boxscore vertegenwoordigt de LOB van het team.
  • Een ander voorbeeld is als een slagman naar het honk loopt. De werper leidde de volgende twee Giants naar de honken. Als geen van die lopers wordt gediskwalificeerd en niet scoort voor rust, krijgt het team de resterende drie lopers op dat honk.
  • Er staat een loper op het eerste honk met twee passes. De volgende slagman slaat een driehonkslag en scoort daarmee voor een loper op het eerste honk. Vervolgens rent de achterste batsman naar huis voordat de volgende batsman naar buiten rent om de inning af te sluiten. Als het team de bal raakt, zijn er geen lopers in het veld.
  • Als er twee man op het honk staan ​​wanneer een slagman de bal naar de middelste slagman slaat om de vijfde inning te voltooien, blijft het bezoekende team achter met een paar lopers op het honk.
  • Stel dat er een nul op het honk is en de slagman slaat een tweehonkslag om de inning te beëindigen. De ploeg zou achterblijven met twee lopers aangezien er geen score werd gescoord door meer dan de recordloper van drie honken van de thuisploeg.

Wat zijn er nog lopers op de honken?

Een loper is een loper die op de honken blijft als de ronde voorbij is. LOB-statistieken worden veel gebruikt om te bepalen hoeveel hardlopers er nog over zijn op een algemene racebasis. De LOB omvat geen spelers die het laatste doelpunt in een wedstrijd hebben gescoord.

Hoe wordt links op basis berekend

Het percentage dat nog op het honk staat (LOB%) wordt berekend door het aantal werpers dat aan het einde van een inning op het honk staat te delen door het totale aantal werpers dat ze toestaan. LOB%, ook bekend als Strand Rate, telt alleen lopers wanneer de werper een beurt voltooit.

Een werper die bijvoorbeeld vier werpers toestaat te pitchen tijdens zijn uitjes en er slechts één opgeeft, heeft een omloopsnelheid van 75 procent. Als een werper wordt vervangen door een reliever die de traditionele werper laat scoren, verandert de omloopsnelheid van de werper niet.

Waarom zijn honkbalteams geïnteresseerd in LOB's?

Honkbalteams zijn geïnteresseerd in de LOB omdat deze het aantal werpers beschrijft dat naar het doel van de thuisploeg zou kunnen passen maar nooit zou scoren. Scoren is essentieel in honkbal, en LOB's helpen teams hun succes bij het scoren en voorkomen van runs te meten.

LOB is ook een veelzijdige statistiek die kan worden gebruikt in combinatie met BABIP en andere hitstatistieken bij het evalueren van de prestaties van werpers.

Wat is LOB in honkbal? Een uitgebreide gids (2)

Komen lopers die op het honk zijn achtergebleven overeen met winnen?

Zoals opgemerkt in de vorige paragraaf, scoren de tien teams die de meeste lopers op de honken houden significant meer punten dan de teams aan het andere uiterste.

Opgemerkt moet worden dat het tegenovergestelde waar is voor pitching, en degenen met de minste strengen zijn over het algemeen succesvoller.

Het komt neer op het principe, vooral over een lang seizoen, dat teams met meer lopers de neiging hebben om meer punten te scoren, terwijl teams die minder lopers toestaan, minder punten zullen toestaan, en als ze gekoppeld zijn, leidt dit meestal tot meer overwinningen.

In het uiterste geval, als je kijkt naar de top 20-lijsten voor de meeste hardlopers in een seizoen, vestigden 16 van die teams winnende records, 7 van hen haalden de play-offs en 4 van hen haalden de World Series. Twee, de Cincinnati Reds in 1976 en de Boston Red Sox in 2007, wonnen de World Series.

Aan de andere kant, van de 20 onderste teams die in een seizoen op de honken blijven (in een volledig seizoen zonder staking), hebben er slechts zeven een winnend record, en geen van hen haalde de play-offs, zes van hen verloren teams 90 of meer wedstrijden .

Dit toont aan dat hoewel er een algemene correlatie bestaat tussen de lobs van hardlopers en overwinningen, het voorspellen van een World Series-winnaar veel meer is dan alleen kijken naar lobstatistieken.

Is er een verband tussen het winnen van games en een lage LOB?

Het meten van de link tussen overwinningen en lage LOB is niet moeilijk. Met nog twee weken te gaan in het seizoen 2022, zijn acht van de top 10 teams met de laagste LOB's niet doorgegaan naar de knock-outfase, dus er is geen verband tussen overwinningen en lage LOB's.

2022 MLB-team vertrok per wedstrijd op het honk

  1. 5.96 - Oakland Atletiek
  2. 6.12 – Pittsburgh-piraten
  3. 6.21 – Detroit Tijgers
  4. 6.29 - Cincinnati Reds
  5. 6.32 - Atlanta Braves
  6. 6.34 – Texas Rangers
  7. 6.38 - Arizona Diamondbacks
  8. 18.40 uur Los Angeles Angels
  9. 6.46 - Miami Marlins
  10. 6.59 - Philadelphia Phillies

Een goed team met een slagman die veel de honken raakt en veel scoort, heeft een hoog LOB-percentage. Slechte teams met minder slagmensen hebben echter lagere LOB-percentages. Teams die betrapt worden op stelen en te veel saves en dubbelspelen maken, hebben ook een lage omloopsnelheid.

Aangezien andere honkbalstatistieken een rol spelen in het strandingspercentage van een team, garandeert een lage LOB geen winnend record. Daarom is de link tussen winnende games en lage LOB niet relevant.

Hoe kan LOB een misleidende maatstaf zijn?

LOB kan een misleidende maatstaf zijn, omdat hardlopers die het honk bereiken in verschillende gevallen van het honkpad kunnen worden verwijderd.

Lopers die worden gepikt of betrapt bij het stelen van honken of dubbelspel en uit tellen niet mee voor de LOB. Wanneer de autoriteit voorbij is, moet de loper op het honk blijven om als LOB te worden geregistreerd.

Wie leidt de MLB onder mannen die op de basis blijven?

New York Mets-teamgenoten Francisco Lindor en Pete Alonso leiden de MLB in de resterende honken voor mannen met nog twee weken te gaan in het reguliere seizoen van 2022. Het duo heeft al 273 inzendingen gestrand voor de Mets op weg naar de play-offs.

LOB-statistieken: een gedeeltelijk beeld.

Hoewel LOB een belangrijke honkbalstatistiek is die het aantal lopers op de honken beschrijft, ontbreekt het op sommige gebieden. De LOB geeft niet het percentage lopers en hoe ze worden beïnvloed door hits, steals en dubbelspelen.

LOB verwijst ook niet naar het aantal lopers in de scorepositie, wat een belangrijk onderdeel is van de scorerun. LOB is een uitstekende maatstaf voor het onvermogen van een team om koppelingsschoten te scoren, maar andere statistieken geven een compleet beeld van scoren.

Zie ook:Wat is fWAR in honkbal? Uitleg voor beginners

Veelgestelde vragen

Hoe wordt LOB berekend in Honkbal?

LOB wordt berekend door het aantal runs dat een team heeft gescoord af te trekken van het aantal lopers dat nog op de honken staat. Als een team bijvoorbeeld 3 punten heeft gescoord en 7 lopers op de honken heeft achtergelaten, is hun LOB 4.

Waarom is LOB belangrijk in honkbal?

LOB is belangrijk omdat het kan aangeven in hoeverre een team punten kan scoren. Als een team consequent lopers op de honken laat, kan dit erop duiden dat ze moeite hebben om te profiteren van scoringskansen en mogelijk hun slagwerk of honkloop moeten verbeteren.

Wat is een goed LOB-percentage in honkbal?

Er is geen vast percentage voor een "goed" LOB-percentage, aangezien dit kan variëren afhankelijk van de algehele prestaties van het team. Een team met een hoog LOB-percentage wil zich misschien concentreren op het verbeteren van hun vermogen om runs te scoren en te profiteren van scoringskansen.

Hoe kan een team zijn LOB-percentage in Honkbal verbeteren?

Om hun LOB-snelheid te verbeteren, wil een team zich misschien concentreren op het verbeteren van hun slagmanschap, honklopen en algehele aanvalsstrategie. Dit kan het werken aan situationele slagbeurten omvatten, zoals slaan met lopers in scoringspositie, en het verbeteren van hun vermogen om honken te stelen en lopers op te schuiven.

Conclusie: wat is LOB in honkbal

Concluderend, LOB in honkbal staat voor "links op het honk" en verwijst naar het aantal lopers dat tijdens een wedstrijd niet kon scoren. Het is een belangrijke statistiek die u kan helpen de offensieve prestaties van een team te begrijpen en verbeterpunten te identificeren. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde fan, het begrijpen van LOB kan je waardering voor het spel vergroten en je een beter geïnformeerde toeschouwer maken. Houd dus de volgende keer dat u naar een wedstrijd kijkt de LOB-telling in de gaten en kijk hoe dit de uitkomst beïnvloedt. Gelukkig kijken!

Wat is LOB in honkbal? Een uitgebreide gids (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5577

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.